Ostali berači kukuruza

Jednorednim beracima S znaci da im je bunker nizi. Kod nas visoki beraci :nono: oce da se prevrcu .
Svi koji su imali visoke berace su ih spustili nize , i skratili rude i elevatore, problem nastaje kad se prazni bunker u neku visoku prikolicu .

MONTOYA je napisao(la):
Bubu je napisao(la):
Kod mene isto samo pise 222 a imam fabricki laki tarup. Godina proizvodnje je 1984...
a jel ti poklopac elevatora zatvoreni lim ili perforiran
S model ima i obrtnu rudu kao 223

Ruda mi nije kao na 223. Ako mislis na onaj elevator sto nosi klipove do komusaljke, poklopac je od zatvorenog lima...

Bobo mene interesuje samohodni ovaj sto je prepravljen od zmaja vise me interesuje sa tri reda a ako ima i sa cetri reda i to bi voleo da vidim i da kupim dali znas takav neki berac i da mi posaljes sliku i cenu pa onda mozemo i da se vidimo dali mozda planiras ovog meseca da dolazis do smederevske palanke pa da se tamo vidimo i bolje popricamo i da se upoznamo puno pozdrava od BANE

bazovik je napisao(la):
poz ljudi ja sam mladen iz pirota,razmisljam da kupim berac za kukuruz i imam traktor rakovicu 65,koji bi berac iso uz taj traktor ako moze i neka slika?
Post je spojen: [time]1280621955[/time]

da li neko zna tacne duzine gumenih komusackih valjaka za sve berace.
radim valjke duzine 350 mm pa me interesuje da li su 3 valjka (1150 mm) dovoljna
za sve tipove beraca.
naravno -ako je duze nije problem odseci visak
interesuje me i sa koliko hektara dobro okomusanog kukuruza sa jednom garniturom valjaka
ste zadovoljni
pozdrav

Pa vidi ovako ja lično nisam uopšte zadovoljan ni sa jednom današnjom garniturom gumica na komušačkim valjcima.
Prve gumice koje su stigle sa beračem su dobrih 15+godina radile perfektno oko 150+kj godišnje a današnje ne sastave ni celih 100kj a nisu mala stavka za menjati ih 2 puta tokom sezone. ::lose::

Zdravo drugari mog rodjaka interesuje dvoredni beracod traktora ima 539 i 560 teren nam je dosta brdovit tako da nam ne odgovara berac kome je sanduk visok.Kod nas slabo ima beraca tako da slobo poznajemo sve modele i proizvodjace,sta vi preporucujete.Razgovarao sam sa kolegom na poslu on je imao 4godine SIP kk 30 iprodao ga kupio je GITARIC taj berac se proizvodio u Smedervskoj Palanci on ga hvali da je bolji od svih jer ima 8 valjaka inace je ofarban u zelenoj boji. Zna li neko nesto onjemu ,planirali smo da kupimo berac za ovu sezonu.

@ milanristicks

Milane, pokušavao sam sinoć da odgovorim na post i uploadujem slike, ali je forum bio užasno spor, tako da sam odustao, a sada je malo brži, pa postavljam slike berača "Gatarić" koji je bio izložen ove godine na sajmu u NS. Taj berač ne poznajem i nikoga ne znam da bi radio s njim, ali mi deluje solidno i verujem da je dostojna kompilacija "Šempetera" i "Majevice".

Post je spojen: [time]недеља, 22. август 2010. 17:54:05 MST[/time]

Milane, pokušavao sam sinoć da odgovorim na post i uploadujem slike, ali je forum bio užasno spor, tako da sam odustao, a sada je malo brži, pa postavljam slike berača "Gatarić" koji je bio izložen ove godine na sajmu u NS. Taj berač ne poznajem i nikoga ne znam da bi radio s njim, ali mi deluje solidno i verujem da je dostojna kompilacija "Šempetera" i "Majevice".

Post je spojen: [time]понедељак, 23. август 2010. 03:27:07 MST[/time]

Zahvaljujem se druze na slikama berac lepo izgleda ali bitniji je njegov rad. Danas sam razgovarao sa drugom iz vojske inace on zivi u Curugu i predlaze mi Zmaja 223 kaze da je on azdaja.Raspitace se i sta ima za prdaju kod njega.

@ milanristicks

Milane, slažem se sa tvojim drugom da je Z-223 izuzetan berač, ali raspitaj se malo da li po tvom brdovitom terenu može IMT-560 da radi sa njime. U našem kraju je sve ravnica i ti traktori dosta dobro vuku te berače, ali kad je mokro i u slatinastim terenima imaju problema. Meni se čini da bi dobro pripremljen jednoredni Šempeter EKO-3500 sa dobrim traktorom imao jako veliki učinik jer ima veliki raspon točkova, nizak bunker, a stim i veliku stabilnost i može brati po brdovitom terenu. Jako je kratak i izbalansiran, tako da se može okretati na malom prostoru, a jednostavan je i svi delovi su mu pristupačni, tako da ga je lako održavati i remontovati.

Raspitaj se pa javi šta si pazario. Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

Nazad
Vrh