Ostali berači kukuruza

Hvala Mirko na savetu zato sam i pitao vas koji se bolje razumete u berace pokusacu da nadjem nesto od prvog vlasnika sad od prilike znam i s ta mi odgovarajavicu sta sam uradio.
Post je spojen: [time]1282684936[/time]

milanristicks je napisao(la):
Zdravo drugari mog rodjaka interesuje dvoredni beracod traktora ima 539 i 560 teren nam je dosta brdovit tako da nam ne odgovara berac kome je sanduk visok.Kod nas slabo ima beraca tako da slobo poznajemo sve modele i proizvodjace,sta vi preporucujete.Razgovarao sam sa kolegom na poslu on je imao 4godine SIP kk 30 iprodao ga kupio je GITARIC taj berac se proizvodio u Smedervskoj Palanci on ga hvali da je bolji od svih jer ima 8 valjaka inace je ofarban u zelenoj boji. Zna li neko nesto onjemu ,planirali smo da kupimo berac za ovu sezonu.
`
Pozdrav druze, ja sam jedan od ponosnih vlasnika beraca GITARIC za njega imam samo rijeci hvale
imam ga 5 godina kupio sam ga novog i za klasu je bolji od SIP-a ako planiras kupovati jednoredni berac kupi gitaric, ima 8 komusacki valjaka sasija je za dosta jaca od sipa gume su mu 15-ke ventilator ima bolji efekat od SIP-a tarup je za par cm. visi, oko 95% dijelova pase od sipa.
Tesko ga je zatrpati gotovo nemoguce ima brzi i siri elevator.
Ako te nesto zanima oko tog beraca javi se. :ppozdrav:

Branje kukuruza od pre neki dan-atar Melenci
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9r2iCv4zBpI[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZBsZKcUL94Y[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xalOnKiaD9I[/youtube]

9sywm1.jpg

i radjena je generalna popravka na beracu-stavio sam zicu umesto licine :haha:
oa6khs.jpg

sa obzirom da si juna mogao na sredini da vozis camac i da ga je uhvatio led i nevreme i da smo ga brali samo sa jedne strane jer je bio navaljen na jednu stranu meni je dobar. Nabrali smo 4 prikolice na 3,5jutra.

Dobro bere i tarupa, cale ga je cuvao i sve funkcionise dobro od kada smo stavili nove lance. Jedino mu je mana sto kada je mnogo vlazna stabljika ili kada pada kisa hoce da se okomota stabljika oko oklagija i ako ne vidis na vreme posle samo ostar noz i 15 min secenja biljne mase, zato sto nema kao na tornadu da melje stabljiku.

ima li neko kakvo iskustvo sa feraboli beračima :sta:

ja sam danas naletio na jedno ovakvo čudo , malo sam ga zagledao i ima dosta dobrih rješenja a najviše mi se svidja opcija pomijeranja cijelog bunkera lijevo- desno što ga čini idealnim za brdske terene
hidrauliku ima svoju , pumpa i rezervoar su na njemu a hidraulički :zakreće rudu,diže kljunove,kipa bunker, pomijera bunker lijevo-desno

evo sada jedna slika a stavit ću još dok se uploaduju
slika-34453-2010-04-1270993752-velika.jpg

Post je spojen: [time]1287352826[/time]

abcd0016cs.jpg

abcd0020l.jpg

abcd0019s.jpg

abcd0018s.jpg

abcd0017t.jpg

abcd0001m.jpg

abcd0002dv.jpg

nebi znao nista da kazem o njemu ali koliko vidim da nije varen mislim sasija.
neznam kako za dijelove paseli od sip-a ili zmaja nesto.
ipak dobro ga pregledaj.
:bravo:(ima zmaj 222 za 2500 e.)

Bezi sokole od njega 2000e + gratis sex dok nadjes svaki deo,pa dok popu** svim strugarima da prave bas taj deo u sezoni... ili zmaj ili sempeter nemoj to leba ti. :cao:

jbem li ga :sta: na ovome sam vidi dosta tehničkih rješenja koja su bolja i od zmaja i od sipa
u žalosnom je stanju to je evidentno , cijena ja varijabilna , to se da još skidati dosta

tokarija mi je najmanji problem , to imam da ga iz dijelova napravim ako treba , meni je bitno da on ima dobru osnovu a sitnice su mi nebitne

video sam poljostroj dvoredni lici malo na 2k ali bunker je ogroman ,a fabricki je,
covek bi ga prodao za 2200e inace ga vuce sa imt 558 ,peradjeno je i valjci su zmajevi pa da li ste negde videli ovakav berac

ja znam da ima jedan jednoredni poljostroj nedaleko od mene , kršina nepisana (u lošem stanju kod lošeg vlasnika)
ali nevjerovatno čisto bere , ovi sa ''markiranim'' beračima ga ljubomorno gledaju dok bere

više je u kvaru :haha: zbog nemara vlasnika ::lose::

Nazad
Vrh