Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Druže, nema para...zato ne donose rešenja ni za mašine i opremu...Može biti da su vlast i država pred pucanjem ali to nije smetnja da se predmeti obrade i pošalju na isplatu a onda ne isplaćuju zbog pucanja ako je to u pitanju. Ovde se radi o nekom proceduralnom ili tehničkom problemu videćemo kakvom.
Gorivo se ne podnosi preko ePodsticaja i nema tretman podsticaja, već je to refakcija akcize...postoje zakonski okviri koji definišu rokove isplate nakon dobijenog rešenja...Refakciju za gorivo sam čekao više od dva meseca nakon primljenog rešenja nije problem u tome. Poznato mi je da u ovom momentu nema ni dinara na računu ministarstva i znam da neće ni biti do sredine februara nije problem ni u tome. Sasvim sam siguran da je zapelo kod obrade predmeta jedino ne znam zašto, videćemo šta je.
Poštujem. Svi zahtevi mogu biti prihvaćeni za 4-5 dana i biće tako. Čeka se transfer i zeleno svetlo da tako i bude...Novac je opredeljen Uredbom, čeka se izvršenje...samo je upitno kada će to biti...Kada bi se strogo držali zakona onda bi 30 dana nakon zatvaranja javnog poziva morao stići odgovor da li je predmet prihvaćen ili dat rok za dopunu dokumentacije ako nešto nedostaje. Tako glasi zakon ali svi znamo da stvari kod nas ne funkcionišu baš po zakonima. Slažem se da obrada nije ni počela i moje lično mišljenje je da nedostatak novca nije uzrok tome. Videćemo šta je a možda i nećemo.
Poštujem. Svi zahtevi mogu biti prihvaćeni za 4-5 dana i biće tako. Čeka se transfer i zeleno svetlo da tako i bude...Novac je opredeljen Uredbom, čeka se izvršenje...samo je upitno kada će to biti...
Zbog toga je i odobreno da možemo promeniti kulture i izvršiti sve potrebne promene pri obnovi gazdinstva. Brat je obrisao 5 hektara 20.januara, a komšija koji sada obrađuje njivu upisao je kod sebe istog tog dana. Tako će komšija imati pravo na gorivo za tu parcelu, a da je upisao posle 24.01. ne bi imao...
Rečeno je da će zahtevi za osiguranje biti obrađeni na osnovu podataka (parcela, površina i osiguranih kultrura) koji su bili u eAgraru na dan podnošenja zahteva.
Raspitaj se kakvi su uslovi u Generaliju.Ja sam ih sve prošao,mislim da su dosta korektniji od ostalih kuća.Pozdrav.Samo oko 5% registrovanih gazdinstava plaća osiguranje tako da to ne predstavlja bitnu temu za ministarstvo. Posle ove avanture biće ih još manje. Prvo mi je Dunav naplatio osiguranje više nego dvostruko u odnosu na prethodne godine onda sam jedva prijavio polisu na poziv pošto sistem nije prihvatao Dunav osiguranje i na kraju izvisim za povraćaj. Posle se pitaju zašto ljudi slabo osiguravaju.