Oranje

Требао си кренути, ако мало и пређеш код комшије, валда би се договорили о рефакцији.

I sad orem. Dobro je što nam dozvole da dišemo, inače bi se (brže) udavili. Ovako se polako gušimo u tim pravilnicima koje (provjereno) niti oni sami ne razumiju.

Jesi ti pooro?
nisam.kako prognoza stoji verovatno tek krajem janura cu pocet.psence koje moram preorat odusto sam verovatno ce ici samo 1x rubin a ostalo cekat dok sneg neode.lepe cifre su neki dobili za obradu po snegu pami netreba druze jos taj trosak
Opa,izgleda se vraćate na plug.
Jel možete reći šta se desilo pa se vraćate na stari način obrade?
pisao sam vec pre zasto se vracam plugu.desio se prinos veci eto stase desilo da se vracamo plugu.radili smo oglede i pola pola njiva i defifnitvno se vracamo plugu.ta redukovana bez redovnih padalina zaboravi druze.posebno proletne kulture.psenica jos kako tak moze da uspe ak bude mokra zima tojest da se koren razvije a kod proletnih kad zasusi a sabijeno koren ostane plitak pa vrsis 10m kukurza dok drugi koji oru vrse 30 40m.mozda gde je pesak i bas lagana zemlja to prode al ovde ne iako je ovde laksa zemnlja.kod mene da nisam vratio plug od 2023 definitivmno bih sad zatvaro gospodarstvo i trazio poso

Сигурно су раније људи били луди па су пар Хиљада година смишљали начине да што дубље обраде земљу да би им усеви дошли до хранљивих материја и влаге.
Сад све хоће ,, онлајн" ал не бива.

Poslato sa ABR-LX1 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh