Oranje

shvatit cete sta pricamo mi odavde kad udete.svi do 20hektra propast ce u 2 3godine nece biti mni svesni kako i kadpre.pa onda ostali redom.
Ma super onda
Propašću (imam voća manje od 20 hektara) za 2-3 godine od kada uđemo. I još 33 dok uđemo - milina, miran sam

Sta se desilo sa tim ljudima , da li su se preorjentisali na nestondrugo, vocarstvo, povrtarstvo ?
Posle koje povrsine je rentabilno ratarstvo kod vas? 200ha?
Kad se predje od Bezdana na Batinu odmah se vidi da su svi sitni nestali,Vec 10 godina se nemoze videti ni traktor u avliji.Ostali samo ovi sto obradjuju velike povrsine a i oni su u dugu koji im prevazilazi vrednost imanja.
EU? Neka hvala :ppozdrav:

Pa ni vlast neće moći tako lako da krade ako bi se ušlo u EU tako da nema od toga ništa, više se i ne spominje toliko, shvatili da je to izlizana priča , bilo aktuelno otprilike do pojave "korone", neka me neko ispravi ako grešim.

U pravilniku stoji da korisnik potpora ne smije obrađivati tlo:
ako je pokriveno snijegom
ako je smrznuto
ako je prekomjerno vlažno
ZAŠTO:
radi sprječavanja erozije tla
radi zaštite površinskih i podzemnih voda
radi očuvanja plodnosti zemljišta

Ostadosmo uskraćeni za odgovor na (gore pomenuto) pitanje :
Zašto je zabranjeno oranje po snegu ? 🤔

Narušava se struktura tla. Zabranjen je rad na površinama zasićenima sa vodom i na površinama pokrivenim snijegom. Osim kad se ubiru plodovi (vršidba, vađenje repe).

Ne trčite u EU, ima ona svoje prednosti, ali je puno više mana i problema, puno više. Postali smo "robovi" u svojoj državi.

Narušava se struktura tla. Zabranjen je rad na površinama zasićenima sa vodom i na površinama pokrivenim snijegom. Osim kad se ubiru plodovi (vršidba, vađenje repe).

Ne trčite u EU, ima ona svoje prednosti, ali je puno više mana i problema, puno više. Postali smo "robovi" u svojoj državi.
Evo Mr.Paor je već odgovorio.

Pa rode, jel tebi stvarno izgleda kao da TRČIMO ka EU

A što se robova tiče, ne mora se biti članica EU da bi sirotinja raja bila roblje, a država kolonija

Trče na televiziji i dupeuvlakači koji moraju da pravdaju radna mesta, narod može da utrči sa govnjivom motkom, kukom i motikom pošto su nas razoružali pre neku godinu.

Sta se desilo sa tim ljudima , da li su se preorjentisali na nestondrugo, vocarstvo, povrtarstvo ?
Posle koje povrsine je rentabilno ratarstvo kod vas? 200ha?
jesu.zatvorili svoja gospodarstva.nasli drugi poso ili otisli van radit
Ostadosmo uskraćeni za odgovor na (gore pomenuto) pitanje :
Zašto je zabranjeno oranje po snegu ? 🤔
neznaju ni oni sami.znaju samo delit kazne i sankcije to im dobro ide.drugar pre tri godine uhvacen da koristi herbicide koje kupio u Šidu a zabranjeni ovde.dobio prvu sankciju 20posto manji poticaj pa ga opet uvate sledece godine i dobije sankciju sledece tri godine nema pravo da prijavi potcicaj i prosle godine zatvori opg i otiso van radit. a sused prosle godine dobi kaznu jer su ustanovili da baca umnetno gnojivo i sprica do kanala a nesme se valjda 10m od kanala i suma bacat umetno i spricat
dobro je pa nam dopuste da i disemo

A kako su ustanovili da prska? Jel su bili na licu mesta, ili neki drugi način?

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

A kako su ustanovili da prska? Jel su bili na licu mesta, ili neki drugi način?

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
drugar nezna kak suga drugi put tacno uvatili.meni u savetodavnoj su rekli da ak si vecbio u komntroli da moguce cete pratit verovatno sledecih 3 4g jel krsis idalje ida nije problem ustanovit iz uzorka biljke cim je tretirano.a kod suseda kaze vidil mu preko satelitskih snimki da nuije ostavio neposejano 5 10m do kanala i sume kak bi trebalo po pravilniku i dosli u kontrolu da premere pa im valjda bilo sumnjivo sto nema korova u tih 5m do kanala.kad mu stigo izvestaj postom pisalo sredstvo toest a.materija koju je koristio
ja sam jednom dobio kaznu kad mi ostalo u sprici 100l pa pustio 2 sekcije iznad kanala da potrosim da poprskam to zbunje i korov u kanalu nekih 50m pa mi stigla kazna nakon mesecdana.nisam niznao dotad da je zabranjenio kanale prskat ovde
Jesam li ja dobro razumeo da ti možeš sve raditi van pravilnika, ali u tom slučaju nema subvencija?

Ili ima još nekih dodatnih kažnjavanja.
na temelju toga mozes dobit jos uz to i kaznu od konulanog redara ili ajk jeu pitanju drzavno zemljiste da poniste ugovor i oastanes bez zemlje.lako oni smisle nova samo da nas uniste sto pre

Bas zanimljivo kako mogu sve da ustanove ko je sta uradio u ataru. Da li je neko nesto prskao ili zapalio strnjiku. I odmah kazne. A kad neko pokrade drva ili nesto slicno to nema sanse da se sazna

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh