Oranje

Mušovac mi svi imamo vučene tanjirače pa se odradi dobar posao.Možda bi mogla i ta laka da odradi kada bi se otežala ali osnova svega je da masa pokisne i zalepi se za zemlju.
Znam da imate vucene,zato sam i napisao.Ko ima plug od 200e ima istu takvu i tanjiracu :)
Ma ne postoji otezavanje,ako se mnogo optereti pucaju osovine i slicno. Jednostavno sa malom tanjiracom tu nema sta da se trazi.

Nema sanse,probao sam da tanjiram nekoliko dana posle oranja kukuruzista,samo skace. Danas smo zavrsili ledinu,to zaorava dobro,cisto je,ali netarupirano kukuruziste primer,muke zive,jedino vila ili nadogradnja onog sunca pa u brazdu da sve nagura,ili tarup.

Holandjanin se malo castio opojnim supstancama pa sada ne moze da natera u razor tocak :LOL:
Eeeee,lako je njima. Mi mora da se mucimo samo sa alkoholom. :)

Stalno se prisecam,pre dve godine oremo ja i drugar sa r 60 i 558 neku ledinu na brdu boze sacuvaj.I on izvadi rakiju iz dzepa i kaze "Batice tuci po ovome,ovo sta mi radimo moze da radi samo ko je lud ili pijan.Pa da imamo opravdanje" :haha: :haha:

Plus, ako se biljka zaore cijela, onda plinovi od raspadanja hoće u proljeće zaustaviti napredak mladog usjeva.
Ja sve ostatke biljaka prije oranja tarupiram, na užas komšija. Za njih je to samo jedan prohod više, i uzaludni trošak....

Zaoraval sam cijelu rauolu visine 150+ cm i nisam primijetil neke probleme u proljeće. Sve ostalo izmalčiram prije zaoravanja.

Znam da imate vucene,zato sam i napisao.Ko ima plug od 200e ima istu takvu i tanjiracu :)
Ma ne postoji otezavanje,ako se mnogo optereti pucaju osovine i slicno. Jednostavno sa malom tanjiracom tu nema sta da se trazi.
Ja imam plug od 200 evra i tanjiraču vučenu i ne tanjiram samo sve lepo onako savijem u zemlju ,naravno uz pomoć predplužnjaka na sranju od pluga 757.

Nazad
Vrh