Oranje

Podesi ga da bude javan.Ne vidi se.

@dusanboss

U pravu si,samo sto je sada situacija potpuno drugacija.Sada Vi u Vojvodini izginuste za zemlju a kod nas je ima kolko hoces.Zaraslo u korov bar 40% povrsina.Istina da je dosta tih povrsina loseg oblika i lose strukture zemljista,struktura se popravi ali oblik jbg.Losi oblici nisu samo posledica usitnjavanja parcela nego i geografskih prilika.Ova njiva od 5hektara koju sam skicirao na primer po dnu ima potok koji vijuga pa su uvratine katastrofa.Sa gornje strane je suma a levo i desno medja po 4-5 metara pa sledece parcele.

Jbt pa mi Vojvodjani ne umemo Bogu da zahvalimo kakve parcele obradjujemo.
99% paralelne, bez spiceva i ravne ko tepsija u odnosu na ovo.
Aj, raditi par ha u takvim uslovima jos nekako ali raditi desetine ha takvih parcela...!!!???
Sto rece musovac nije ovo nista imamo parcele sa vecim nizbridicama i sa dosta vecim bocnim nagibom od ovih, jos sto su to teska zemljista za obradu.Samo sto je ovde vise napustenih njiva sve ovo oko ove njive se nekada radilo.

Ova nijva je 2.3 h obradivog i ovaj lug u celo je nas 70ari, pruza se od ovog luga desno i ovog levo vidi se po 15 ari ostavili smo neobradjeno.Najlaksa zemlja za obradu sto imamo.

Ovde je pocetak potoka, nize malo skoro su neki sleteli u potok sa zetorom 7045 isli u drva, pisao sam u chat temi.Stari nije izdrzo otakzala mu pluca.

Otac je ranije vozio kombajn jedno 2 sezone bez kocnica po ovakvim vukojebinama.Kada mota sve tera da ga uzbrdica zaustvi.Nije bio nas kombajn a gazdu je boleo q da ulozi u njega.

300731ed498b843ae66373eaf109c89e.jpg
549a18b0fb108d1b4ea8dad6f64e57c2.jpg

A ovo je moje oranje em kaljavo smolnica :) , em se zadrzavala voda tokom cele godine nekada je tu bilo jezerce malo.Jedino parcence od 7-8 ari sto imamo da je ravno.

Donji deo njive ima ovu zutu sto je ovde napocetku.Digo ruke od ovoga.

bc79fb1b49b8e7b35c0d4cee0e2d4c38.jpg
9f84d5a129cc01761a94be30c510f5ae.jpg
c5078b1f2815096fa33649376c6b66af.jpg

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Poslednja izmena:
[одустао од заоравања кукурзовине...тањирача ће ипак да ради, па тек онда орање...разлог: превише је комбај угазио, па се иза тих трагова не расипа земља и бојим се да ће на тим местима остати шупљине у којим маса неће иструнути...непотребан ризик....

Hahaha, Milenko, postao si moj omiljeni filozof, **greška ti Lao Cea i Ničea...Prvi klip je haos, nešto ti UI u kabini... :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Nazad
Vrh