Oranje

Дуле, је л'ти "то" у стању као на слици, или си га покривио (или шта већ да му се десило, а да је изгубио геометрију) да је одма' за замену?

Питам те то јер ми се чини да ћеш пре да средиш "то" са лепо искројеном дебелом плочевином и добрим ВКВ заваривачем, него да нађеш "то" друго.
Nisam ja, Ćale orao put. :) Al bilo je već jako malo naprslo na toj trouglastoj ploči koji ojčava "to". Ja sam to zavario I nismo gledali jer nije delovalo kao ozbiljan lom koji će da utiče na nešto al izgleda da je i od dole počelo da puce sve više i više dok nije puklo skroz.
Što se tiče geometrije nije izgubio, čini ti se, tako je slika ispala. Puklo je na 3 mesta, nije se krivilo ništa.
Ovo skinuti šta valja a ostalo pravac Smederevo,ovo je savijeno da ni bog ispraviti neće.
Nije savijano ništa, čini ti se zbog slike.
Све се то да средити,али кад видим оне арматуре као појачање на вару:mad:.
Nije to ništa, da vidiš staru, dedinu turpiju koja je iskorišćena kao ojačanje na tanjirači. :) Taj "majsto" je tek bio samo da prehbe na brzinu. Koliko znam nikad nikakvu pripremu nije radio pre bilo kog varenja barem kod mene.

Takpodje pitanje u vezi ovog pluga, čini mi se da mnogo gura zemlju. To je bilo i pre havarije. Snimiću kako radi ba da mi kažeti šta mislite i da li je moguće rešti to nekako. Takodje mislim da je prethodni vlasnik menjao gredu pošto je nešto tamnije crvne nego ostatk pluga,

Evo ja pozivam nekoga da dodje kod mene pogleda moj plug (fop 2x10") i pomogne mi i objasni kako da ga ustelujem. I da mi kaze ako je nesto lose sa plugom da ga odmah menjam za neki drugi. Ja cu mu platiti gorivo sto dodje do mene i nazad i imace dobar rucak i naravno pice ako zeli (msl zbog voznje). A meni ce da pomogne i resi mi moje dileme koje imam. Hvala u napred.
Licno nisam neki ekspert ali umem da nastelujem.
Opisi sta se desava, mozda neko uspe da ti objasni i pomogne.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ovako to radi Huard..iliti sad Kuhn...kukuruzište nije ni tanjirano ni berač nije imo sečku...a ovo drugo je posle maka
bcc21638f93969c98386c6ea03e77e3a.jpg
48e4f6c53b975af54f05b1f28a87f3bd.jpg
a2589c69aed51afb081ea99ae5c43898.jpg

Poslano sa mog Moto G (5) koristeći Tapatalk

Deks ima tu mnogo stvari. Zato sam i napisao najbolje da se na licu mesta vidi i plug i da se proba pa da se tad sve isprica kako sta treba da se uradi da oranja uvek budu kako trebaju.

Сад кад си мацана узо мораш и један окретач да му набациш да ореш ко човек не да се патиш са том бедевијом :osmeh:

Nisam o tome razmišljao, možda i rešim jednoga dana.Pre sam za gruber i podrivač sa sve tanjiračom u kompletu.

Uji bas mnoogo
Mnogi predstavljaju Imt i Leopard i neke domace plugove kao da ne moze da se ore sa njima.
E sada me zanima sta misle ostale kolege da su umesto Leoparda neki strani plugovi, dal bi oranje bilo jos bolje?

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Dok u istoj parceli ne uporediš plugove istim traktorom da ih vučes,možeš samo da nagadjaš. Ja sam probao na licu mesta dok sam ima 757 dosta lepo išlo i lepo oranje i prekačim za regenta kao što sad imam kad sam sa njim krenuo mislio sam prvo da nisam spustio plug, dosta lakše se vukao a jos je imao pretplužnjake za razliku imt-a ,regent ima malo uvijeniju dasku i on okrece zemlju a imt naginje,i regent bolje drobi i slaže i na licu mesta uverio se da ima razlike i to debele u kvalitetu a i sili otpora koju plug pravi. Dobar je i 757 kad mu se nabace pretpluznjaci i ima kadar ridjan da ga potera na 8.5-9.5km lepo i on radi.

Komsija je na 200m od moje njive par dana pre mene orao sa Imt 567 i Kuhn prevrtacom, i gledajuci oranje nema nikakve razlike, ranje isto spakovano, zemlja isto izdrobljena...

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Malo vise potcenjen, ko ne radi mnogo zemlje nista mu ne fali.
Isto tako Imt, Lemind, olt..

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja sam pre imao leoparda pa nikako nisam bio zadovoljan posle resim i kupim ovog Huarda posle nekog vremena kaze mi drugar eee konacno si naucio da ores / do pluga zavisi sigurno 50% a ostalo do samog vozaca nekazem da ovi nasi nerade lepo al dase vidi razlika u oranju vidise....al mora biti i odredena brzina sto brze idem tose lepse rasipa

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh