Oranje

Milina za videti.Ajd malo pošaljite tih galebova u moj deo Srema,kod mene samo vranetine!

Poslednja izmena:
Svakako, sa obrtačem bi neke situacije lakše rešio, njive u špic, u trougao...
Ono što htedoh reći,i sam imam takve plugove, ne oru dobro kao neki puno skuplji plugovi, i možda mi na njivi nisu svi biljni ostaci lepo zatrpani, ili brazda zaravnata, što svakako nije garant dobrog prinosa... Ništa ovi sa puno skupim plugovima ne beže nama nama što oremo sa "krš mobilima"..
A za te pare koliko koštaju su odlični...

Dokle god su uslovi odlični i mila zemlja, tu zadovoljavaju. Ali kada pogledam kako lome brazdu i rasipaju zemlju plugovi kuhn u našem ataru, ne mogu se složiti da imt je dobar plug. Ali i ja za sada orem sa 757, nikako da prelomim i da naidje dobra ponuda za obrtač.

Iskreno ko mora da remontuje plug pa i da kupi. A menjanje valjanih glava za čantavirske ne bih radio. Ipak glasam za brendiran plug. U selu ima i nov regent sa resetkastom daskom, pa ne rasipa bolje od kuhn-a. Najviše ima kupljenih novih kuhn plugova tri brazde, verovatno ne bez razloga.

ecdb778c8621dea1b39ebea878079e37.jpg

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

To je baš ambiociozno nazvati 5 km/h brzina, više je sporina. Šalim se malo, kod mene je zemlja osrednje težine i ta kombinacija ide 7 km/h...
Probao sam brže, ali to je muka. Em je problem kretati, em treba puni gas, a ja volim raditi na okretajima koji odgovaraju za 540 E okretaja kardana. Kod mene je to 1900 od 2600 okretaja motora.

Jel zna neko kako se zove ovaje deo na Vogelu 950 i gde može da se nadje. Može i polovan.
Plug
Mislim na taj trougao gde dolazi greda. Varen je, vidi se.

Дуле, је л'ти "то" у стању као на слици, или си га покривио (или шта већ да му се десило, а да је изгубио геометрију) да је одма' за замену?

Питам те то јер ми се чини да ћеш пре да средиш "то" са лепо искројеном дебелом плочевином и добрим ВКВ заваривачем, него да нађеш "то" друго.

Све се то да средити,али кад видим оне арматуре као појачање на вару:mad:. Да сте видели како је моја седмица била крива када сам са Бреном запео у тротоар ово није ништа. Отац и ја је раставили и пеглај,вари и исцентрирали је ево и дан данас оре слаже бразде без проблема.

Evo ja pozivam nekoga da dodje kod mene pogleda moj plug (fop 2x10") i pomogne mi i objasni kako da ga ustelujem. I da mi kaze ako je nesto lose sa plugom da ga odmah menjam za neki drugi. Ja cu mu platiti gorivo sto dodje do mene i nazad i imace dobar rucak i naravno pice ako zeli (msl zbog voznje). A meni ce da pomogne i resi mi moje dileme koje imam. Hvala u napred.

Nazad
Vrh