Oranje

Ja sam juce probao da orem i odustao. Zemlja jako vlazna. Lepljiva. A i ima dosta ostataka od kukuruza i malo neke trave. Cekam do petka da se malo ocedi. A mozda i uzmem od komsije tarup da probam i vidim sta on moze da uradi. Ako to valja onda cu uraditi celu njivu. Pa onda sve zaorati. Sta da se radi mali traktor mali plug NK i za sad ne ide. Ili cu da promenim kombinaciju. Uzcu od komsije 558 i veci blug i VK pa da tako pokusam.

Кукурузовина и влажна, лепљива земља су лоша комбинација за орање. Ако си у недоумици, ја бих гласао за то да оставиш још неки дан, ако ти остали послови то дозвољавају.

Ja sam skinuo 75 lanaca do sad. Malo zeza tuluziste jos je mrljava zemlja pa hoce da gusi. Poslepodne ide lepo. Strnike i suncokret fantazija kako ide.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Juče uzorao još jednu parcelu od 0,6ha, dio sam morao samo nizbrdo, zamalo pa čista glina, jedva se sa dignutim plugom penjao uzbrdo (a baš je uzbrdo). Ostala još samo jedna parcela od 0,8ha, tu prvo treba da izvučem stajnjak, ona će vjerovatno čekati da dobro smrzne da bi se orala.

Evo mog oranja dosta za danas.

:D

fff9c8ff418d6388b42cd0bb2c0e78f5.jpg
8e23681e6c0e4a53f2b04e86dc8f9e54.jpg
7ad7044bd941900656e9bfbeda45826f.jpg

Bez pajsera se neide u oranje kod ovako lepe zemlje.Proslogodisnje iskustvo tada je radio cekic za ciscenje pluga.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

I ja sam juče orao parcelu na kojoj je bila pšenica. Imao sam vremena,pa ajd da probam. Ide lepo,vlage ima baš koliko treba za ovu operaciju.
Inače,prvi put orem (zimsko oranje) pre setve pšenice :osmeh:

Kod nas se odlicno ore,.sojista milina raditi...danas spremao jednu njivu za setvu psenice oko 20 cenata dubina oranja...orao prvo pa preleteo sa setvospremacem, leja se napravila...za neverovati...

Tanjiraca probana, lepi kao luda za zadnje diskove. Odustao o te rabote i preso na oranje, a sutra setva psenice...

I ovdje se zaoralo, ide lakše nego što sam očekivao nakon 2 milijuna litar kiše koja su pala kroz godinu...

Nazad
Vrh