cicimoric
Član
Odg: Oranje....
Otprilike i ja trosim ovoliko nafte ali na 7 kj
Blago vama kad mozete da orete sa tako malom kolicinom nafte. Kod mene je potrosnja 17-18 lit /KJ.
Imamo nekoliko parcela gde je zemlja ekstra laka za nase uslove ( to bi trebalo da je slicna zemlja kakvu orete u backoj - peskovita ) i tu mi je potrosnja zaista bila mala. NH je potrosio 11 lit/KJ sa zahvatom 4 x 50cm i to je najmanja potrosnja koju sam ikada izmerio sa bilo kojim traktorom sa kojim sam do sada orao.
paorpaor je napisao(la):Najsvezije merenje. Parcela 12,5 Kj, prosecna duzina oko 380 m , zemljiste 2 i 3 klase srednje tesko bogato humusom, sojiste, dubina oranja oko 25 cm. Akteri Case 1056 i trobrazni kverbeland obrtac zahvata 108 cm. Ukupna potrosena kolicina goriva 125 l sa putem od oko 6 km u oba pravca.
Otprilike i ja trosim ovoliko nafte ali na 7 kj
Blago vama kad mozete da orete sa tako malom kolicinom nafte. Kod mene je potrosnja 17-18 lit /KJ.
Imamo nekoliko parcela gde je zemlja ekstra laka za nase uslove ( to bi trebalo da je slicna zemlja kakvu orete u backoj - peskovita ) i tu mi je potrosnja zaista bila mala. NH je potrosio 11 lit/KJ sa zahvatom 4 x 50cm i to je najmanja potrosnja koju sam ikada izmerio sa bilo kojim traktorom sa kojim sam do sada orao.