Oranje

1221.3. 136 ks
Orao za suncokret, bez vestaka. Dubina je ta posto je do te dubine islo lako.
Inace potrosnja bila fina, 11lit po kj

I ja sam danas lepo orao, do oluje. A kukuruza na zemlji, srce boli...
Obrtaji 1800, brzina 9,5 km, dubina 30 cm,
2017-10-29-1.jpg

2017-10-29-3.jpg
Aha !!! Ko to pali po njivama pix sad da te navata poljocuvarska sluzba

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

Nisam ja palio, vise volim da zaorem ostatke, ali jbg, pale ljudi koji skupljaju kukuruz po celom ataru. Sve je sprzeno, katastrofa.

Mislim da je taj plug u pitanju :osmeh:. 165 ks nomiminalna ne 210. Tanjirana strnjika 2x, prvi put odma posle zetve a drugi krajem avgusta.

Hteo da probam sutra, ali rece mi rodjak bio kod njega u selu danas i probao i ima blata. Jos uvek drzi vlagu od 60 i kusur litara ove nedelje i ako je zemlja bila bas zedna.

Што газиш човеку жито?
Imam kamenje na toj njivi. Prvi trag tockova od puta ide tik uz kamenje a drugog ni nema jer je on posejao zito. Znaci put od mog kamena do njegovog zita nema ni 1,5 metara... Dalje mislim da je sve jasno...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Ja sam juče uspeo jednu parelu da završim. Nije ni prevlažno a ni suvo. Lepo se rasipa i išao sam oko 25cm. Inače sam razorao strnjiku koju nisam stigao da odmah posle kombajniranja bar malo okrenem. Po meni je ovo baš kako treba da bude oranje. Nisam ljubitelj oniš kaiševa kad je prevlažno. Za ovakvo jučerašnje oranje i mali mrazić će da lepo usitni. Ostala mi je je još jedna parcela ali nju ću tek kad izvučem nekog ovčijeg djubreta. Mada i nije neka površina (oko 2 ha) tako da će se stići. neće biti problem i da malo okiša.

Nazad
Vrh