Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nije to samo kod njih nego i ovde u srbiji sve zavisi od sela do sela ima gde su tolko zaostali da žene samo znaju u kuhinji a muškarci u traktor a ima gde i žene rade sa traktorom, to sve zavisi ko kolko poštuje poslove drugih, a ima i do navike koja ne navikne da radi možeš raditi šta hoćeš tako će i ostati.
Kako kaže od kolege stari: Sve brzine prema naprijed su za cest, a prema nazad su za njivu.
Teraju i ovde kod mene kad moraju , al je to generalno pojava koja se ismeva od ekipe u kafani .
To je lep primer i retkost .Ugavnom su danas zene zatrovane nekakvim idejama nezavisnosti samostalnosti feministickim glupostima,posao karijera uspesi blablabla... ali ima i onih koje su vaspitane porodicno uglavnom na selu u pravom domacinstvu gde postji i postuje se hijerarhija te budu prave domacice.Ima to vec godina. Kolega ore do kasno u noc a po danu usluzno vrsio kukuruze. Ujutro dosao neki njegov pajdas da idu vrsiti kukuruz i sjede u kuci dok ovaj doruckuje, kad kombajn se pali. Pajdo njegov se ustaje od stola u panici "ODE KOMBAJN". Ovaj mrtav-ladan: "Ma to zena usisala kabinu i sad ide tociti gorivo..." Ovaj nije mogo vjerovat i isao je van da se uvjeri, kad istina...
Kaze: "Pa kak si ju natero da ti hoce takve stvari raditi?" Ovaj opet mrtav ladan: "Postujem ja nju, postuje ona mene. Zna da i od traktora i oranja i kombajna zivimo i koliko moze pomogne mi u tim stvarima da ja sto odmorniji idem raditi."
Prica je duuuugo kruzila i nitko ko kolegu ne pozna nije vjerovao.
Imao je kolega svakojakih jebivjetara pa su mu krali gorivo i radili svasta zato je orao po noci jer po danu je imao drugog posla s kombajnom.
I nije to samo kod njega tako. Ovo je samo naj zanimljivija prica. Mnoge zene ovdje voze traktore u transportu a muzevi u kombajnu. Naravno da ne ide zena sad u oranje i sjetvu i sta ja znam, ima i oko kuce posla, ali za privesti gnojivo npr ili vodu kad se prska, sto da ne ako se stigne. Dogovor kucu gradi
Fendt...Matijevic,Agrovrsac.Ovaj veliki klas ciji je?