Oranje

Rabewerk,da je bio imt neznam sta bi ostalo od njega.
HjfwJr.jpg
[/URL][/IMG]
iQkynx.jpg
[/URL][/IMG]
qGtQMf.jpg
[/URL][/IMG]
zRGsR3.jpg
[/URL][/IMG]

Nije to samo kod njih nego i ovde u srbiji sve zavisi od sela do sela ima gde su tolko zaostali da žene samo znaju u kuhinji a muškarci u traktor a ima gde i žene rade sa traktorom, to sve zavisi ko kolko poštuje poslove drugih, a ima i do navike koja ne navikne da radi možeš raditi šta hoćeš tako će i ostati.

Teraju i ovde kod mene kad moraju , al je to generalno pojava koja se ismeva od ekipe u kafani .

Teraju i ovde kod mene kad moraju , al je to generalno pojava koja se ismeva od ekipe u kafani .

To je najveći problem u mozgu čovečanstva kad ismevaju nekog kad radi pa nek je i žena ( devojka) a oni pametni u kafani ili ispred prodavnice. Ja ne dajem puno na takve ljude njima više mozga fali nego što imaju, jednostavno došlo je takvo vreme da mora se raditi ono što ima a ne da se bira. To vreme je prošlo davno.

Ima to vec godina. Kolega ore do kasno u noc a po danu usluzno vrsio kukuruze. Ujutro dosao neki njegov pajdas da idu vrsiti kukuruz i sjede u kuci dok ovaj doruckuje, kad kombajn se pali. Pajdo njegov se ustaje od stola u panici "ODE KOMBAJN". Ovaj mrtav-ladan: "Ma to zena usisala kabinu i sad ide tociti gorivo..." Ovaj nije mogo vjerovat i isao je van da se uvjeri, kad istina...

Kaze: "Pa kak si ju natero da ti hoce takve stvari raditi?" Ovaj opet mrtav ladan: "Postujem ja nju, postuje ona mene. Zna da i od traktora i oranja i kombajna zivimo i koliko moze pomogne mi u tim stvarima da ja sto odmorniji idem raditi."

Prica je duuuugo kruzila i nitko ko kolegu ne pozna nije vjerovao.

Imao je kolega svakojakih jebivjetara pa su mu krali gorivo i radili svasta zato je orao po noci jer po danu je imao drugog posla s kombajnom.

I nije to samo kod njega tako. Ovo je samo naj zanimljivija prica. Mnoge zene ovdje voze traktore u transportu a muzevi u kombajnu. Naravno da ne ide zena sad u oranje i sjetvu i sta ja znam, ima i oko kuce posla, ali za privesti gnojivo npr ili vodu kad se prska, sto da ne ako se stigne. Dogovor kucu gradi ;)

Ima to vec godina. Kolega ore do kasno u noc a po danu usluzno vrsio kukuruze. Ujutro dosao neki njegov pajdas da idu vrsiti kukuruz i sjede u kuci dok ovaj doruckuje, kad kombajn se pali. Pajdo njegov se ustaje od stola u panici "ODE KOMBAJN". Ovaj mrtav-ladan: "Ma to zena usisala kabinu i sad ide tociti gorivo..." Ovaj nije mogo vjerovat i isao je van da se uvjeri, kad istina...

Kaze: "Pa kak si ju natero da ti hoce takve stvari raditi?" Ovaj opet mrtav ladan: "Postujem ja nju, postuje ona mene. Zna da i od traktora i oranja i kombajna zivimo i koliko moze pomogne mi u tim stvarima da ja sto odmorniji idem raditi."

Prica je duuuugo kruzila i nitko ko kolegu ne pozna nije vjerovao.

Imao je kolega svakojakih jebivjetara pa su mu krali gorivo i radili svasta zato je orao po noci jer po danu je imao drugog posla s kombajnom.

I nije to samo kod njega tako. Ovo je samo naj zanimljivija prica. Mnoge zene ovdje voze traktore u transportu a muzevi u kombajnu. Naravno da ne ide zena sad u oranje i sjetvu i sta ja znam, ima i oko kuce posla, ali za privesti gnojivo npr ili vodu kad se prska, sto da ne ako se stigne. Dogovor kucu gradi ;)
To je lep primer i retkost .Ugavnom su danas zene zatrovane nekakvim idejama nezavisnosti samostalnosti feministickim glupostima,posao karijera uspesi blablabla... ali ima i onih koje su vaspitane porodicno uglavnom na selu u pravom domacinstvu gde postji i postuje se hijerarhija te budu prave domacice.

Moja sosa ume nakad da me poslepa da upalimo traktor(hladno a alnaser gecrkt) i kad skupljamo bale ide ponekad kad nema ko drugi..u oranje nema sanse..boji se da ce se prevrnuti, ne daj boze jos i da ostavim vrata otvorena..ajooj..

- - - - - - - - - -

Dobro znam i ja ponekad,ali samo ponekad,da operem sudove ili zategnem kucu, decu cuvam svaki dan,presvlacim pelene(mada mi se povraca nekad) i tako te zenske stvari..i ne smatram da ce mi se tuki smanjiti ako uzmem sundjer u ruke..pa tako i ona nekad da kravama vode i balu sena kad kasnim sa njive..baljda se to zove brak..a voleo bi da bar jednom zabrazdim kad je ona samnom u kabini,bas da vidim tu facu..

Ja sam vodio moju da spartamo ona obukla se u belo nezna mucenica sta je ceka,ja cutim i ne govorim nista.Kad smo izasli na leniju a ona u sav glas prevrnucemo se ,kazem joj opusteno tako ti je to u traktoru.Pokazem joj ona je kormilar i islo je to dok se nisu nadvili oblaci i pocelo da grmi i seva ,e onda je vise nisam mogao smiriti nego smo se okrenuli i kuci,al dobro posle je bilo pljuska tako da svejedno za pola sata vec nije moglo da se radi.:off_topic:

Poslednja izmena:
Kad vam se zene u ravnici plase da se ne prevrne traktor nisu one za taj poso. Nego u buduce ko bude trazio zenu da trazi neku brdsko-planinsku. One su navikle na opasne nagibe i prevrtanja. Sto rece meni moj komsija pre neku godinu: "tebi treba brdsko-planinska". Uvek mi smesno kad se setim, ali istina.

Ipak volim kad me moja Gospođa dočeka uveče kući a deca spavaju:cvetic: nego da je na njivi samnom...samo neka svako radi svoj posao i biće sve u redu.Mada je moja gospođa u radnom odnosu i domaćica...Koja tema oranje:haha:spavam:{{Inače ostalo još 3.5 kj da se uzore ali ne ide smrznuta zemlja sve se trese pokidaću nešto.

Zar samo Matijevic ima Fendt u okolini Vrsca?fend nije od matijevica,jeste da nosi i on isti takav plug ali nije njegov,od jednog privatnika je.

Nazad
Vrh