Oranje

Oranje za docek... ::namigivanje::[video=youtube_share;A06vlbAigNM]https://youtu.be/A06vlbAigNM[/video]
Oranje se bas i ne vidi jer je kamerman zakazao, ali mislim da brzina jasno pokazuje koliko je teska zemja...

Sve je to lepo,ali nek dodje on u banat,pa da da istu izjavu...Tako smo jednom otac i ja ugovarali sa jednom firmom da dodju da napravimo jedan "test" njihovog pluga u nasem selu,pa ako prodje nihova prica i na njivi-da pazarimo plug...sve je bilo dogovoreno,dok valjda nisu videli na karti gde smo i raspitali se malo kakvo je zemljiste ... nikad se vise javili nisu.

Bila je ova kombinacija i u Donjem Sremu,malko je Valtra piskila firnajz,kad je namestena da ore zapravo a ne demonstracija.

Malo OT.

Prije dosta vremena je jedna poznata firma iz Austrije došla sa svojim priključcima za obradu tla na jednu ekonomiju u Slavoniji odradit prezentaciju tih priključaka. Kad su krenili sa RD, ne znam dal su napravili krug il dva i kupi čaure i teraj kući. Malo su se preračunali u "čvrstoći" našeg tla. :)

Danas uz pesmu https://www.youtube.com/watch?v=xEB8DiLIlWg
oranje_1.jpg

oranje.jpg

Ja uvek ostavim neku parcelu da je orem kada padne sneg.
To mi je uzivanje i opustanje.
Sad sam ostavio neke parloge koje cu orati.

To je kao onaj vic kad papagaj skoci iz aviona a,majmun mu kaze E lako je tebi ti imas krila.Tako cu i ja lako je tebi Manjevicu kad imas grejanje u traktoru.

Bila je ta Valtra i u tvrdom repistu u Lacarku ,pa je uzorala hektar i malo jace podigla plug i gas dalje nisu se mnogo zadrzavali.

To je kao onaj vic kad papagaj skoci iz aviona a,majmun mu kaze E lako je tebi ti imas krila.Tako cu i ja lako je tebi Manjevicu kad imas grejanje u traktoru.

A ne. Ne orem sa Deutzom, oracu ili sa Zetorom ili IMT, zato sto sam prodao plug od Deutza. Najverovatnije Zetor i dvobrazni plug. A i nisam ostavio mnogo.

A odakle tebi pravo da kazes da sam ja lud? I na osnovu cega si to zakljucio?
Zato sto ostavljam hektar zemlje da orem kada padne sneg ili sta?
Ili zato sto su orati sa Zetorom?

Nazad
Vrh