Oranje

Malo prednja glava hvata više i odmah ide teže.

Grunt da nije treća kornjača malo sporo?

Šta znam po meni nije znam neke koji vuku tom brzinom 757*3 na nekih 25-27cm i imaju dosta dobar učinak i lepu potrošnju bar u našoj zemlji...Mada na ovom snimku da se malo plug koriguje mora da šiba petom kornjačom samo da pršti ne deluje mi zemlja da je teška?Izvinjavam se mislio sam na treću zeca:ppozdrav:

Poslednja izmena:
Ore se i kod nas vec danima evo za sad samo par slicica:

2ui9aon.jpg

35kprtv.jpg

2hs9lah.jpg

A danas je bilo i ovoga:

2hxce1g.jpg

Jako lagano se sad ore , steta sto vise nema, netarupirana kukuruzovina, problem pravi sto je polegla 90 stepeni u odnosu na pravac kretanja , dosta i ostalo kombajn nije mogao pokupiti zbog guscijeg vrata. Snimano sa gopro na blatobranu.

[video=youtube_share;2Cb9UXN4vWA]https://youtu.be/2Cb9UXN4vWA[/video]

Nije , 110 i to 3 +1. Tocnije B3 N97 , razmak izmedju glava 97cm , a B tip daske , ne vidi se ali na kraju kad se digne vidi se prednjica daske koja je poluokrugla , a A tip ima ravnu prednicu i tanke plazove ovaj ima jednostavnije plazove.

090 ima gredu 90x90mm ali ima i manju okretnu glavu ovaj ima 110x110 mm i debljinu od 8mm.

Mjeren na vagi oko 800kg ovako sa 3 glave.

Jeste da je snimak vec bio negde postavljen na forumu ali ga evo opet cisto da vidite koliko znaci veliko rastojanje izmedju glava pluga i veliki zahvat po glavi:

To sto se vidi da je plug gusio na nekim mestima sa pocetka od kad sam uzorao sklad, plug nije bio oriban posto sam ga kupio jako zardjalog par dana pre toga. Ove godine ce kanda biti okacena i 4 glava a ispred njega ce koracati drugarov MF 8160.

Na nasoj zemlji su i ovakav plug uspeli slomiti...nakon toga je prodat u staro gvozdje.a sto se tice vuce-poprilicno se tesko vukao,a sobzirom da taj djukin masej ima dodatno manje tockove od standarnih,sigurno je bilo muke i mnogo proklizavanja u vlaznom?

Uff, kod mene uz sumu u sjeni otpadaju komadi kao tepsije samo 5-6cm debeli. To je na svu srecu samo na dvije njive tako bilo, ostale su nagnute na dobru stranu pa ovo malo sunca sto izadje taman pomogne koliko treba. Kod mene je naj gore kad mraz odlazi ujutro, onda postaje cmoljavo u gornjem sloju i ako u pola brazde stanem pisati, moram kretati iz zaleta, iz mjesta nece krenuti vrte i prednji i zadnji...

Sve u svemu ide jako fino, tocno me neke njive iznenadjuju kako se fino ore.

Bobo,ovamo se prestavljaš za iskusnog i proverenog poznavaoca oranja,a na pola njive staješ da mokriš,a svaki početnik zna da se to radi samo na ovratinama!Stisni petlju,nisu ti njive 800 m pa da nećeš uspeti!

Stos je u tome sto je vani ziiiima i duram dok god mogu da ne ilazim napolje al kad moras - MORAS makar i u pola brazde bilo ;)

Na nasoj zemlji su i ovakav plug uspeli slomiti...nakon toga je prodat u staro gvozdje.a sto se tice vuce-poprilicno se tesko vukao,a sobzirom da taj djukin masej ima dodatno manje tockove od standarnih,sigurno je bilo muke i mnogo proklizavanja u vlaznom?

Nemam ja neke kubure sa proklizavanjem, u toplinku i klinovima imam dovoljno lufta da mogu da koristim hidraulik kao da imam slicovanu rupu pa tako opteretim zadnji kraj traktora prednjim krajem pluga i ide i po mokrom. Sada je namontirana i 4. glava i plug ce se vencati sa drugarovim 8160.

Nemam ja neke kubure sa proklizavanjem, u toplinku i klinovima imam dovoljno lufta da mogu da koristim hidraulik kao da imam slicovanu rupu pa tako opteretim zadnji kraj traktora prednjim krajem pluga i ide i po mokrom. Sada je namontirana i 4. glava i plug ce se vencati sa drugarovim 8160.

Ma mislio sam na proklizavanje tako sa 4 glave i 8160 od tvog drugara...on ima jos manje gume nego standard,prednje su cak 14.9-28,pa pitam kako ce ici(ili kako je islo)?

Nazad
Vrh