Oranje

Lacin da nije ostala šupa otvorena, a iznenadio ga mraz?
U nedelju orali ja mu pomogao i on ostavio i traktor i plug na sred dvorista i zaboravio za vodu,tek danas kad je dosao da upali traktor ima sta i da vidi.....glava,blok,hladnjak....

Ja ovih noci vala nisam mogao spavat sve malo pa proveravao kolika je temperatura u toku noci a traktor jos bio u zatvorenoj šupi,pre dva dana sam ispustio vodu i miran san,jedino neznam dal ima potrebe i recimo izduvat ono malo vode sto je ostalo u rashladnom sistemu?

Pre desetak dana zove me jedan rodjak da mu skinem termostat zaglavio mu valjda, a utraktoru voda, ima dva traktora ima para koliko hoces strani penzioner i nekako se dotakosmo antifriza a on ce na to Ja nikada vise necu da sipam antifriz jer mu je nekada na 558 kojeg je novog kupio Antifriz poje hladnjak i od tada samo voda.Cuo sam jos od par ljudi da im je antifriz pojeo hladnjak a kako je to moguce neznam.95% ljudi kod mene sipa vodu a polovini je pucao blok. Ja nikada vodu nisam sipao niti cu i nemam nikakvih problema.antifriz je 210 din Fam krusevac dobar je.Sipam 4l i nema brige.veliki mi je problem napravila voda koju je prthodni vlasnik sipao pa je zapusila glava i grejala se pa je pukla i sada moram novu da kupim

A svašta čovjek čuje moji su obadva u garaži pa je ipak antifriz u njima obavezno tijekom cijele godine.

Gledao sam kad su u jednog rusa usuli antifriz (dotle je stalno bila voda), propišao je u roku od par sati na x mesta. Sutradan je vraćena voda. U ostalim traktorima kod tog gazde je antifriz tako da se sigurno ne radi o štednji.

Kod mene je u rusu antifriz a u rakovici voda (kondez iz klime i gasnog kotla- bez kamenca). S tim da rakovica legne u zimski san daleko pre rusa i ne dočeka mrazeve. Vodu ispustim van garaže (izvrnem slavine i na bloku i na hladnjaku) i kad sve iscuri upalim traktor i lagano ga uteram u garažu, umanevrišem da traktor bude do zida (da bi mi ostalo više mesta za APN4, A3 i par biciklova :haha:) i odmah gasim traktor. Pretpostavljam da u to malo vremena što što radi (manje od minut i prethodno potpuno hladan traktor) istera svu zaostalu vodu iz pumpe...

Neznam kako vi ali ja sa vodom nemam problema,svaki dan palim bar jedan traktor,ujutru topla voda a uvece uteram u garazu i samo odvrnem slavine i voda u kanal,nista ne izduvavam.Tokom dana ako radim ceo dan dolijem balon 5litara vode i to je to.Curi mucenik 560 na sve strane i hladnjak i vodena pumpa ali ide ne odustaje,ulje curi iz klipa volana,na bocu volana,iz menjaca na spojnicku,na semering radilice,na merac ulja,na ac pumpu,nafta na sva moguca mesta pogotovo kad naspem eurodizel onaj bezbojni e to je oblivanje.....

Kako se izduvava

Ja sam to radio tako sto crevo od kompresora sa drugog traktora stavim na onaj sraf gde ispustam vodu iz hladnjaka i izadje nesto vode na bloku i ponovim posle obrnuto i to je to ali znam isto da moj komsija samo odvrne srafove na bloku i hladnjaku i to je sve nikad nije imao problema traktor mu stalno bio van na debelom minusu.

Sto se tice ovog curkanja antifriza i kod mene na 577 je takav slucaj,dok je bio antiftiz pumpa bas pocela podosta pustat a kad sam usuo destilovanu vodu stalo zato sad i ne sipam vise dok recimo na 539 permant stalno u njemu i nema nikakvih problema

Ja isto, samo ispustam vodu na slavinama i to je to!
Antifriz ne sipam u traktore jer ako ima neke potrebe preko zime da upalim neki od njih, sipam samo vrucu vodu i mnogo lakse pali! Dok u kombajnima imam antifriz jer zna kad se ispusta voda da ostane jos par litara i to kad se zaledi zna da napravi problem hladnjaku!

Neznam kako vi ali ja sa vodom nemam problema,svaki dan palim bar jedan traktor,ujutru topla voda a uvece uteram u garazu i samo odvrnem slavine i voda u kanal,nista ne izduvavam.Tokom dana ako radim ceo dan dolijem balon 5litara vode i to je to.Curi mucenik 560 na sve strane i hladnjak i vodena pumpa ali ide ne odustaje,ulje curi iz klipa volana,na bocu volana,iz menjaca na spojnicku,na semering radilice,na merac ulja,na ac pumpu,nafta na sva moguca mesta pogotovo kad naspem eurodizel onaj bezbojni e to je oblivanje.....
Batali taj bezbojni ED.Njega ti trosi vise nego bilo koji drugi da naspes,sigurno 3,4 litre.probaj uveri se.Jes da ide al ga i guta

Gledao sam kad su u jednog rusa usuli antifriz (dotle je stalno bila voda), propišao je u roku od par sati na x mesta. Sutradan je vraćena voda. U ostalim traktorima kod tog gazde je antifriz tako da se sigurno ne radi o štednji.

Kod mene je u rusu antifriz a u rakovici voda (kondez iz klime i gasnog kotla- bez kamenca). S tim da rakovica legne u zimski san daleko pre rusa i ne dočeka mrazeve. Vodu ispustim van garaže (izvrnem slavine i na bloku i na hladnjaku) i kad sve iscuri upalim traktor i lagano ga uteram u garažu, umanevrišem da traktor bude do zida (da bi mi ostalo više mesta za APN4, A3 i par biciklova :haha:) i odmah gasim traktor. Pretpostavljam da u to malo vremena što što radi (manje od minut i prethodno potpuno hladan traktor) istera svu zaostalu vodu iz pumpe...

Raspitaj se kod malo boljih stručnjaka šta se dešava kada pališ traktor bez vode.Ja sam to radio i nikad više, evo već 5,6 godina samo otvorim slavine i to je to.
Ne mogu izduvati vodu sa kompresorom a i uvek bi mi u jednom traktoru ostalo vode što ne iscuri

Nazad
Vrh