Oranje

Jeste ja sam ih imao na malom imt kvernelandu originalni sivi i ti su bili večni, šteta što ih nisam skinuo otišli su zajedno sa plugom. Sledeće koje sam kupio su isto bili plastični i ti su popucali nakon 50m oranja ,posle sam stavio metalne ali ipak ću morati probati tvoje Dukej da oribam, stavim i vidim kako će se oni ponašati:ppozdrav:

Lepo sam ti rekao, ako se secas, da im se nece svideti smonica pri dubokom oranju :ppozdrav:

[URL="https://postimg.org/image/xenbejqb5/"]

.

Ti plasticni deflektori sto se sad prodaju neka cudna plaastika. Mekani a krti. Oni stari zeleni deflektori su bili dobra stvar ako vec moraju biti plasticni. Nasi su se doslovce projeli od potrosenosti i tek onda je prednji otpao negdje a ja zadnji skinuo kad sam taman poceo raditi zemlju i stavio metalne. Imam negdje dva ta original zelena al isto vidno potroseni ali jos uvijek citavi. To je bila neka radioaktivna plastika (ako je uopce i bila plastika u pitanju)...

Koje sad staviti, ako ovi nisu izdrzali?Tip vase zemlje im se definitivno ne svidja.Ove godine sam u kukuruzistu slicno prosao sa deflektorima jedan mi se slomio drugi se odsrafio ,obadva su negde zaorana ostaje na prolece da ih spremac pronadje.Konacan bilans ovogodisnjeg oranja je dva deflektora jedan iskrivljen raonik i razbucan tocak.

- - - - - - - - - -

Ti plasticni deflektori sto se sad prodaju neka cudna plaastika. Mekani a krti. Oni stari zeleni deflektori su bili dobra stvar ako vec moraju biti plasticni. Nasi su se doslovce projeli od potrosenosti i tek onda je prednji otpao negdje a ja zadnji skinuo kad sam taman poceo raditi zemlju i stavio metalne. Imam negdje dva ta original zelena al isto vidno potroseni ali jos uvijek citavi. To je bila neka radioaktivna plastika (ako je uopce i bila plastika u pitanju)...
Ovi deflektori sa Markove slike su originalni stari kao i plug ,(70 i neka je u ptanju) nema govora da su novijeg datuma jer znam kad je covek kupio IMT 540( fiat motor) tada je uzet i taj plug.

Koje sad staviti, ako ovi nisu izdrzali?Tip vase zemlje im se definitivno ne svidja.Ove godine sam u kukuruzistu slicno prosao sa deflektorima jedan mi se slomio drugi se odsrafio ,obadva su negde zaorana ostaje na prolece da ih spremac pronadje.Konacan bilans ovogodisnjeg oranja je dva deflektora jedan iskrivljen raonik i razbucan tocak.

Evo koji bi trebali izdrzati bar tri generacije u kuci. Ovi kao sto ih Bobo ima na svom malom Kvernelandu :osmeh:

http://poljoinfo.com/showthread.php?1010-Plugovi-dodaci/page46

Moje misljenje i iskustvo kazuju da nema potrebe ici preko 30cm... Mi se uvijek vrtimo oko 25-27 nista dublje. Kad se potrefi dobra godina za oranje, pustim plug dublje da malo "razbije" pluzni djon od prijasnjih godina. Prinos diktira prihrana usjeva a ne duboko oranje. Jasno da treba akumulacija vlage za proljece al opet ako jesusa meni, susa je i komsijama koji oru plice ili dublje od mene. Na 25cm oranju u jesen sam u ljetu skidao 39 metara psenice s katastarskog jutra (prosjek na 29 jutara koji moje selo nije zapamtilo a nece ga skoro vise vidjeti).

Evo, vec danima oremo i nista dublje od 25 ne idemo...

Moje misljenje i iskustvo kazuju da nema potrebe ici preko 30cm... Mi se uvijek vrtimo oko 25-27 nista dublje. Kad se potrefi dobra godina za oranje, pustim plug dublje da malo "razbije" pluzni djon od prijasnjih godina. Prinos diktira prihrana usjeva a ne duboko oranje. Jasno da treba akumulacija vlage za proljece al opet ako jesusa meni, susa je i komsijama koji oru plice ili dublje od mene. Na 25cm oranju u jesen sam u ljetu skidao 39 metara psenice s katastarskog jutra (prosjek na 29 jutara koji moje selo nije zapamtilo a nece ga skoro vise vidjeti).

Evo, vec danima oremo i nista dublje od 25 ne idemo...

To je Rus,na 2j je pozrošeno oko 35l a duži su 200m i ima mnogo okretanja.
Stajnjak ipak treba malo dublje zaorati-ako se da orati.

Radio sam i tako i nije , izadje skuplja pita neg tevsija . A i nije mi teško jer volim to raditi , zato se i bavim ovim poslom . Dosadi mi oranje za par sati , al već sutra mi se radi ponovo , kad završim oranje prosto mi krivo što nema još . Nismo svi isti.

Momo ja isto kao ti prvi znaci dosade u kabini gas kuci:haha:ili kada pojedem kesu grickalica

Pukao top danas, jupiiiiii:bravo: Nikada ovako nisam kasno poradio, danas je ostalo najsladje. Mala njiva pod selom od 44ara koju sam za cca 2 sata lepo poradio. Do proleca pauza sa ratarstvom:ppozdrav:

Nazad
Vrh