Uzorao sam do sada oko 200 kj od cega najveci deo izgleda kao kod Kiraja pa cak i gore. NH ide oko 6.5 km/h sa 4x40 cm na dubinu od 25 cm
. Brzina je jadna ali sta da se radi ne moze brze od te devete brzine a prosle godine na tim istim parcelama je isao u 10 i 11 brzini. Moracu za sledecu sezonu da nabavim nesto da malo razbijem "djon" koji mi predstavlja problem i ne mogu sa plugom da ga probijem. Danas sam uzeo od burazera cizel da probam moze li sta pametno da odradi sa pluznim djonom ali sam uspeo svega par krugova da napravim jer je pocela kisa i navlazila povrisnu i proklizavanje je bilo veliko. Toliko sam video da ce to da bude resenje. Prvi prohod ide jako tesko pa je pametnije da se uradi iz dva puta. Prvi put na dubinu od 30-35 cm pa onda drugi put puna dubina. Prvi prohod koji je na tih 30-35 cm ide sa 5-6 km/h a drugi prohod na punu dubinu ( oko 45 cm ) vec ide dosta lakse ( 8-9 km/h ). Cizel je sirine 2.75 m. Posle dva prohoda zemlja je toliko rastresita da nema potrebe da se ore a i ne bi moglo jer bi plug samo gurao zemlju. Kad predjem preko tako odradjene povrsine noge mi upadaju 10 cm. Bez problema sam mogao da gurnem ruku u zemlju do lakta. Pricam o parceli koja je jedna od najtezih kod nas.