diesel d-60
Član
tacno citao sam o tome u jednim novinama da se ako su uslovi pogodni povecanjem zahvata po radnom telu moze postici kvalitetnije oranje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisi bio u vojsci najverovatnije pa neznaš.Sta ti je dzomba?
Ima i toga, ali recimo kod nas ima dva Kvernelanda 3 brazde obrtaci (novije proizvodnje) koji muku muce sa zaoravnjem zetvenih ostataka od kukuruza iako su namesteni na 3x40 cm i 3x35 cm. Prosto sta god da im urade oni guse, dok jedan kolega ima Potingera isto 3x40 obrtac, zaorava sve zivo kao i ovaj moj. Lemken isto radi bez problema, kao i VN, dok ovi mali IMT plugovi isto pate kao osudjenici na golom otoku.
Potrosnja je sasvim OK jer moja procena za gruber je bila oko 12 l/kj za ovu godinu. Zaista je kod nas maximalno nabijeno i plus kad prodje kombajn nastaje problem. Nasa zadruga kukuruziste prvo tanjira teskom drljacom, pa potom radi gruberom. To za sad izgleda dosta dobro, ali je potrosnja pri takvoj operaciji sve zajedno sigurno preko 22/23 l/kj.
@Shale
Zahvat pluga je 3x35 na snimku ?.
Vuče on njega, nego hidraulika je na mukamaštapovi ostaju sad ili je plug ili predplužnjaci trebalo bi bolje da zaorava
Grujo, zasto tako duboko ores?