petarkrsmanovic
Član
Njegos na temu oranja:Kao u NjegosaDzabe pisanije kad to slabo ko moze da razume.
U ovo kad bi uterao Amazonku jao mamaDoneo bi ram kuci
,,Bez muke se pesma ne ispoja,
bez muke se sablja ne sakova.''
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Njegos na temu oranja:Kao u NjegosaDzabe pisanije kad to slabo ko moze da razume.
U ovo kad bi uterao Amazonku jao mamaDoneo bi ram kuci
Poceo da ores zimsko oranje?Sto se mog kamenoloma tice, bitno je da je lepo slozeno, a sve ce to mraz usitniti.
Tanjiracom+560+nafteZasto sejem ciklonom,nadam se da ova slika objasnjava mnoge stvari.Teska i siromasna je zemlja kod mene plus brdovito,nije lako ali se mora izdrzati.
I posle me neki forumasi prozivaju kako je samo kod mene drugacije,kako neznam da uradim,budala ne koristi sejalicu...bla,bla,bla.....
Tanjiracom+560+nafteZasto sejem ciklonom,nadam se da ova slika objasnjava mnoge stvari.Teska i siromasna je zemlja kod mene plus brdovito,nije lako ali se mora izdrzati.
I posle me neki forumasi prozivaju kako je samo kod mene drugacije,kako neznam da uradim,budala ne koristi sejalicu...bla,bla,bla.....
Napraviste kao da ores Himalaje, ovo je nista posebno brdovito i nista posebno lose uzorano.
Himalaji nisu, ali muke jesu. Pogotovo sa 560 koji se uz malo vece brdo bori drugom brzinom da drlja sa 4 krila i tanjira sa 24 diska. Ustvari dobro je dok se bori, *ebeno je kad ne moze, a u vecini slucajeva ne moze. Nego prvom uz brdo ili poprijeko pa niz brdo drugom sav ljut lozis staru rnjagu koliko mozes i u toj uji se izlupas na njemu itd itd itd itd. Sto reko zombi, 3 dana sve boli. Lijepa rotodrljaca za ovakve slucajeve. Cuvas i sebe i traktor.Napraviste kao da ores Himalaje, ovo je nista posebno brdovito i nista posebno lose uzorano.
... samo sto ljudi iz ravnice nisu navikli ...
Kad bi mogli njive na podesavanje,pa potrebi da je podizemo i spustamoSve je to dobro.Ja sam pre 4 godine prevrnuo traktor u kosom oranju,kao neke price dok je plug u zemlji nema brige,kad krene cupa plug samo tako,ali dobro nije mi prvi put da skacem sa njegaMoc navikeSve kako je ko navikao da radi, to koso oranje i nije bas prijatno, imas osecaj mao da ces se prevrnuti, opet zavisi od nagiba, ja licno ne pod koso nikad, jer bih se prevrnuo odmah. Na slici se ne moze docarati nagib na kom se radi, uvek se cini na slici da je manji nagib nego sto u stvari jeste. Dosta parcela sam usluzno orao za malinu gde se oralo leti dok je skroz suvo, blokada plus prednja vuca, gume skoro nove i drzi se da ne ispadnes samo. I opet je bilo mesta gde se ne moze izaci. Ali svako radi ono sto ima, i ja bih vise voleo te njive u ravnici da radim ko covek.