Oranje

Danas radjeno u ritu. Tu bez 610-14 nema rujka sta da trazi. Potrosnja 18l/kj, a dubina oko 33cm i ocrnjeno skoro 6kj.

uspeo sam da orem :D uzeo od komsije vogela :D ispalo je bolje nego sto sam se nadao, ali tu je kukuruz bio u jarkovcima sasvim dobar i fin, ali zato Vamo ono 1.5 jutro... bice gadno :D

i bacali smo vestak, po vetru :(, baceno je za semensku psenicu oko 150kg 16:16:16 i 300kg 9:25:25 na 1.5 jutro :D

@Zhexy Jel to neki ruski NPK 9-25-25 ?,koja mu je cena ?.Izvinjavam se za :off_topic:.

tako je. cena od recimo 4200-4600 zavisi kako koji trgovac dere kozu sa ledja. bolju formulaciju nego 16:16:16, ima ca mg i s. tu gde sam preterao sa ovim djubrenjem sledece godine ide samo map i kukuruz. ostace kalijuma i od ove godine od zetvenih ostataka i milina.

Lemken opal 110 , difolt 16" , moze 14 i 18" ali sa kajlama, stari tip. Model B3 N97 , daske su pune B40B , to je najveca od tog tipa, klirens 76cm(77) , a razmak izmedju glava 97cm, glavna greda kako mu tip i kaze 110mm x 110mm. Predpluznjaci tip M2. Nemam zamjerke na oranje ali bilo bi jos bolje da ima veci klirens i duzinu izmedju glava. Na slici strnjiste jecma na kojem je izrastao divlji sirak 1,5-2m visine , oprskan totalom , osusio se i sada pao dolje, poslije prskanja nije nista radjeno, slamu je kombajn istarupirao.

Dubina je valjda max koju plug podnosi da radi kako treba 34cm, vidi se i po polozaju pretpluznjaka :). Brzina oranja stvarna po gps oko 7 do 7,5km/h.

Nisam vican snimanju videa , malo trese, pa kome smeta nek ne gleda, mozda je trebalo kraci snimak.

Jedna guma je bila meksa i poluga nize pa je plug namjesten da radi kako treba (horizontalno) ali neki ce zamjeriti sto toplink stoji ukoso:)

snimak

evo i plug na drugoj strani
fotka
62bfbc510689794

Poslednja izmena od urednika:
Današnji pokušaj oranja, nije išlo, ostalo mi nekih 3000m2 da završim za ovu godinu ali stajnjak ne da orati uzbrdo, nizbro ide solidno. Na snimku se vidi da sam skroz smanjio prvu brazdu pa oranje nije baš lijepo, sve sa ciljem da to nekako uzorem ali džabe, nakon 5 krugova sam se vratio kući, u putu me uhvatila i kiša tako da od oranja do daljnjeg nema ništa, tačnije do nekog dobrog mraza.

Kako ćeš ti ovo pripremiti?
Tanjiracom+560+nafte:osmeh:Zasto sejem ciklonom,nadam se da ova slika objasnjava mnoge stvari.Teska i siromasna je zemlja kod mene plus brdovito,nije lako ali se mora izdrzati.:ppozdrav:

I posle me neki forumasi prozivaju kako je samo kod mene drugacije,kako neznam da uradim,budala ne koristi sejalicu...bla,bla,bla.....

Nazad
Vrh