Oranje

Kaze cale da je oranje pri kraju,ostalo jos.nesto oko arende de se cenkamo i usluzno,sve u svemu 2 opustena dana oranja koja ce sacekati. Sve smo pre kisa poskidali,tako da je islo izuzetno lako bez obzira na predusev,vise je zavisilo od tipa zemljista.

3044c06fcb6b13ef1f512c00f967bf60.jpg

I mi oremo bez flase ;) 3x30, vogel by consum, dubina 30 mozda i vise. Potrosnja 17l po kj. Brzina 3 kornjaca. 6kj na dan pa sutra opet.

Sent from Mtz 892 :)

Danas sam ajd da kazem poceo oranje,orao sam kukuruziste brano posle kisa,ajd da je tesko bilo,to da,ali nikako da podesim plug valjano,non-stop bezi prema neoranom,ja vec nisam znao sta da radim.Od letos se malo mucim sa plugom odkako sam kupio nove raonike,sumnjam na njih,jel pre sa starim raonicima ovakvih problema nisam imao.

Kako ti stoji spic raonika, kolega je imao problem sa raonicima na 757, sam spic raonika je previse bezao u neorano, i non stop je vukao plug u neorano. Znam da je nosio kod kovaca da mu "skrati" raonik, tj odsekao je komad od spica i poravnao sa daskom, od tada nema problema sa oranjem.

Slikacu sutra plug pa cu da okacim sliku,sad da ne objasnjavam puno,inace plug je Imt sa Kvernelandovim daskama,fabricki idu raonici sa tri rupe,ali posto je plug prosiren ja sam uzeo sa cetri rupe da ne bi trebalo produziti raonike,slike ce sve reci.

Po meni su krivci raonici koji su za 757 verovatno . Original raonici su taman koliko valja da podsece koliko treba , ako je plug na 70 rasiren .

Ala ste vi pozurili,kao sto neke kolege kazu plug jos nije ni zakacen :D mozda od nedelje...

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh