Oranje

Danas orao kukuruzovinište.Parcela od 10 k.j uzorana za 7.5 sati.Ostalo da se podore i zatrpaju razori jer sam kasno krenuo i uhvatila me noć.Oralo se fantazija,rasipa se,na nekim delovima kao da nema pluga kako lako ide.Pre kiše je skinuto 7 a nakon kiše preostala 3 k.j.Nema razlike u težini oranja ali ima razlike kod zaoravanja mase.Obišao sam okolo tanjiračom da neko ne bi zapalio i tu se najbolje oralo tako da ću ubuduće praktikovati tanjiranje kukuruzoviništa pa onda plug.

Danas orao kukuruzovinište.Parcela od 10 k.j uzorana za 7.5 sati.Ostalo da se podore i zatrpaju razori jer sam kasno krenuo i uhvatila me noć.Oralo se fantazija,rasipa se,na nekim delovima kao da nema pluga kako lako ide.Pre kiše je skinuto 7 a nakon kiše preostala 3 k.j.Nema razlike u težini oranja ali ima razlike kod zaoravanja mase.Obišao sam okolo tanjiračom da neko ne bi zapalio i tu se najbolje oralo tako da ću ubuduće praktikovati tanjiranje kukuruzoviništa pa onda plug.
Ti si onda danas prekoračio normu

Tarupao je adapter ali nije od onih besnih koji prave silažu od mase i ne jedim se zbog toga.Ne radim na normu već volim kada sve poslove odradim u kratkim rukavima i na vreme pa makar morao da spavam u traktoru.

Ne je sam mislio na nekadašnju normu koju su praktikovali na imanju, za 12 sati jedno plužno telo je trebalo da uzore 2 Ha, a preko toga je bilo prebačena norma pa je i plata bila veća, mada to sad nije merodavno kad pl telo ima zahvat i do 50 cm,

A to je u pitanju.Plug je 4*35 i u zavisnosti od parcele do parcele ide brzo ili sporije pošto je ravnjak pa nije isto kada je dugačko ili kratko.

Oranje za psenicu
op2oop.jpg

34xn9kh.jpg

Duboko oranje za kukuruz na preko 30 cm
2yxrp7a.jpg

dc7no9.jpg

e9dcna.jpg
sutra nastavak
https://www.youtube.com/watch?v=edLA7FhL8Hg&feature=youtu.be

Poslednja izmena:
Evo slika,doduse danas sam bio malo smireniji u odnosu na juce,i obratio sam paznju jos vise sta se desava sa plugom,imao sam utisak da mi prva brazda bezi u neorano pa ujedno i to uzrokuje kosu vucu celog pluga,dosao sam kuci,premerio i prva brazda od tocka mi je bilo na 42cm,a trebalo bi na 30cm,uzeo kljuceve,otpustio srafove i namestio san na 32cm.Videcemo u ponedeljak kako ce ici.
1z15kow.jpg
5pit7n.jpg
1z4an92.jpg
8yhkc6.jpg
2ylvgya.jpg

Tombica, nisam tacno razumeo sta si uradio sa plugom, ali ti imas redak imt 756.25 plug tj ram od imt 756 i kverneland glave.
Plug se steluje u njivi. Ne znam kakve si to srafove odvijao.

Evo slika,doduse danas sam bio malo smireniji u odnosu na juce,i obratio sam paznju jos vise sta se desava sa plugom,imao sam utisak da mi prva brazda bezi u neorano pa ujedno i to uzrokuje kosu vucu celog pluga,dosao sam kuci,premerio i prva brazda od tocka mi je bilo na 42cm,a trebalo bi na 30cm,uzeo kljuceve,otpustio srafove i namestio san na 32cm.Videcemo u ponedeljak kako ce ici.
1z15kow.jpg
5pit7n.jpg
1z4an92.jpg
8yhkc6.jpg
2ylvgya.jpg
I ovo koljeno na osovini pluga namjesti da gleda malo prema naprijed (ručicu malo prema nazad). Trebalo bi pomoć da se ukloni kosa vuča.

Орање пострне неуспеле соје за ову годину...Нисмо прскали њиву тоталом, јер смо се до последњег тренутка нећкали да ли да скинемо оно мало што је има или не, па зато има свега и свачега на њој. Права ботаничка башта:osmeh:

Juce i prekljuce orao suncokretiste. R60 i Leopard 2x35 dubina od 25-30 cm. Joj sto je tesko islo trecom spori hod jako se izbusenjalo srecom pa je dobar plug pa je polomio busenje. Jako je suvo i tvrdo. I jako velika magla.....Jos par dana i gotovo za ovu godinu. Potrosnja oko 15l g.u. po jutru. Malo je veca potrosnja zato sto idem trecom spori hod....

Na koliko gasa je teras?Ja kad orem trecom sporom manje mi trosi nego prvom, jel idem na manji gas, a prvom moram da je teram u visoke obrtaje.R65 je moja ne 60, i vucem 757.20.Ali probaj sa manjim gasom kad ores trecom.

Tombica, nisam tacno razumeo sta si uradio sa plugom, ali ti imas redak imt 756.25 plug tj ram od imt 756 i kverneland glave.
Plug se steluje u njivi. Ne znam kakve si to srafove odvijao.

Premestio sam ceo plug na osovini prema desnom tocku gledano odnazad,kao sto sam napisao delovalo mi je da prva brazda hvata vise nego sto bi trebalo,ovaj plug je bio(i jeste)755,ali kao sto vidis na slici prosiren je da bi bio 756.

- - - - - - - - - -

Mali.alen,veruj mi sve sam probao na njivi,ama bas sve i neuspesno.

ovaj plug je bio(i jeste)755,ali kao sto vidis na slici prosiren je da bi bio 756.
Ovaj plug nije mogao nikako da bude 755. Na ovim slikama, plug ima kverneland glave i visoki klirens, tako da je definitivno u pitanju 756.25 plug.
ove kverneland glave su takodje na imt 754 koji ima ram od imt 755 ali je on uvek pravljen kao niski klirens, pa otpada i varijanta da si imao 754 kome si prosirio zahvat.

Ako je zakacen za 560 ili neki slican,po odnosu piramide pluga i gornje tacke kacenja traktora plug stoji kao 757,756 malo bezi piramidom u desno.

Nazad
Vrh