Oranje

Alene, lepo oranje, a lepa i priroda:osmeh:. Slazem se sa Milanom971. Znam kako tesko zive ljudi po Radjevini i u brdima. Jedino sto voce, pre svega malina i kupina uspevaju. Zitarice takoreci-nista...

@Tomic Toma,tesko zive? a kod tebe nema sirotinje? E moj druze,ovde oranje nikad nije dosadno uvek moras 100% da budes fokusiran na to sto radis i ores vecinom na jednu stranu.Naravno da ovi krajevi nisu za psenicu i kukuruz (uspeva ali za svoje potrebe) ali dosta ljudi je uzelo pare u vocarstvu. NEGO,da li je danas sta ocedilo,pitam iz razloga sto sam planirao sutra nesto da orem?

@Tomic Toma,tesko zive? a kod tebe nema sirotinje? E moj druze,ovde oranje nikad nije dosadno uvek moras 100% da budes fokusiran na to sto radis i ores vecinom na jednu stranu.Naravno da ovi krajevi nisu za psenicu i kukuruz (uspeva ali za svoje potrebe) ali dosta ljudi je uzelo pare u vocarstvu. NEGO,da li je danas sta ocedilo,pitam iz razloga sto sam planirao sutra nesto da orem?
Tesko je i kod nas u ravnici. Problem je sto mnogi nece da rade, vec bi radije da piju pivo ispred prodavnice, a zemlju i masine isprodavali i otisli na socijalu. Nase polje skoro svake godine plave Korenita i Jadar, sto i jeste najveci problem, za sta su najvise krivi ovi neandertalci iz Srbija voda.
Bas danas sam isao kroz polje i vidim neki tanjiraju za psenicu, a neki beru kukuruz. Cak sam video i da je putem prosao neki kombajn, ali ga nisam video u njivi. Rekao bi da je suvo jer berac ne tone. Sad za oranje ne znam. Ulazio sam i u moju njivu. Zemlja ima vlage, ali se nelepi za noge.

Ti ispred prodavnice najvise i kukaju da nema racun,ja im samo kazem vi nemate racun ni da ustanete iz kreveta jer nista nece izgubiti ni dobiti. Ako ne padne nocas,oticicu da probam sutra,nema sta da cekam vise nema u narednom periodu neke stabilizacije vremena koliko sam video.

Netarupirano tuluziste
32e781ee87ad35cea09900308f08d591.jpg

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Jeste Mindjusar,cetiri brazde,jer petu nisam nasao(jos,+1)...ali mislio sam na proizvodjaca pluga,pluzno telo,ne broj brazdi...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh