Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Za ovakav tip zemljista ovo je odlicna dubina i oranje.Mislim da je smolnica u pitanju,retko kad u jesen moze da se bolje izore ovakva zemlja, imam 4-5 H/a ovakve zamlje pa znam odlicno koje su to muke pogotovu kad bude mokro za oranje.U ovakvoj zemlji je potrebno 35-40 ks po brazdi da se dobije neka normalna dubina oranja,ali zato kad se zadesi godina kao ova(susa) ona to vrati dobrim rodom pa nam sve te muke malo lakse padnuOvako je kod mene bilo pre kiše,kada vidim kakva je zemlja kod vas...
Slikaj predpluznjake ako nije problem treba i ja da pazarim pa se orjentisem ali misli da ce plamenovi da padnu ili mozda oni tanjiri od vadilice za repu ni sam ne znam.Danas orao strnjiste gde ce opet psenica. Na moje veliko iznenadjenje, cak ni malo nije vlazno. Ili mi nismo dobili mnogo kise, ili je susa stvarno toliko jaka bila da zemlja sad upija izuzetno brzo. Na plug sam namontirao pretpluznjake, letos kupljeni u Rumi na vasaru. U pitanju je plug IMT 757.20. Vrede svaku paru. Milina pogledati oranje. Da sam znao sta znace, kupio bih ih ranije.
Moji su Plamenovi. Kad budem sledecu parcelu orao, slikacu.