Bi Zeleni
Član
Kojom ides sa rusom u ovakvoj zemlji? 5?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sale, kupuj obrtač......Udavi vas.
Imenjače baš tako kako si opisao, bitno je da manji razori budu što plići kad vratiš brazdu a to nemože sa jednobraznim i dvobraznim plugom baš odraditi u jednom krugu, što više plužnih tela na plugu lakše rasturanje razora, normalno je da se taj razor malo vidi u obliku uvale da bi se dogodine mogla otvoriti brazda i posle zatvoriti i da ostane ravna njiva bez brežuljka od nabacivanja, bitno je kad izoravaš zadnji plug da namestiš da zadnji prohod (izoravanje) bude pun plug (zahvat) ili bar približno da razor bude što uži da kad vratiš brazdu možeš da ga nabaciš to jest sravniš što više, ja orem sa tri glave i rasturam razor u jednom krugu tako što poplićim točak što pliće (kad ga spustim na zemlju i točak je na zemlji ali pošto ide po tragu od traktora on dovoljno upadne i zadnja glava ide nekih 10-15cm u zemlju uzavisnosti od mekoće oranja, inače ručica od hidrulika ide do dole to jest slobodan plug i malo brže teram od brzine oranja, ako je grudevito onda malo sporije, kod plugova bez točka treba topling zavrnuti 5-10 krugova tako da plug bude malo poboden da bi prednja glava išla dublje a zadnja pliće i na hidrulik ga namestiš koliko duboko hoćeš (malo osećaja treba). Sa dva prohoda (kruga) ja kod mene mogu da sakrijem razor da se skoro ne poznaje ali je problem dogodine zatvaranje tog razora zato radim u jednom prohodu i rasturanje razora dosta zavisi od stanja zemljišta i zetvenih ostataka. Razor na proleće zatvaram setvospremačom tako što prvo zatvorim razor na sredini ili do komšije i uvratine i to sa malo većom radnom dubinom a posle dok uradim ostatak njive ponovim još jednom razor ali malo brže tako da predsetveno prođe jednom pliće i kraj.Udavi vas.
MArko mislim da tebi nije problem u crtalima jer i druga brazda sa crtalom isto se poznaje. Mislim da ti je do dubine oranja na prvom snimku ideš dosta dublje a na drugom pliće i nema dubinu da zaore masu. Vidim i da si na drugom pomerao plug na osovini da bi eliminisao kosu vuču vidim da si na prvom snimku čvrsto držao volan a topling ukošen u desno
Bio je stalno u gornjoj rupi dok mi prilikom jednog bas teskog oranja tj razbijanja ledine nije hidraulik otkazao tj prestao da reaguje. Ja mislio da je crkla pumpa i pozvao majstora, a on samo nekom sipkom i cekicem lupi taj neki deo koji regulise sta vec treba, i sve proradi. Rekao mi je da koristim ovu jednu rupu dole i da se to vise nece desavati i eto tako ja koristim ovu donju rupu i sve super sljakaMarko, sad vidoh'... top link stavi u gornju rupu, traktor/hidraulika ce brze/bolje reagovati, samim tim ce i oranje biti lakse.