ratarhr
Član
Mi svoje lagano završavamo, jos svega 2kj, to sutra jos, od ponedjeljka, utorka prelazim u ispomoc kod tetka a tamo ima samo 140kj jos xD
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jedan je krenuo sa jedne strane parcele a drugi s druge jer je Fendt iz kog je snimano oko 340ks i brzi dosta od drugog, pa da se ne obilaze stalno.Što su "razorali" , što neidu jedan iza drugog ?
Druže,kod brežnjeva 8.2 km/h je na CASE-u 7km/h,a realnih 6.5-6.8km/h po navigaciji!!! Orali u istoj duži sa drugarom,i bila ista brzinaPotrosnja kod mene u ugazenom kukuruzistu je bila od 13-15 l/kj , zahvat u zavisnosti od uslova , uglavnom je bio 3x30 ili 3x 33-35 cm dubina 30 cm. Zasto pricam o zahvatu, kada mogu da idem 5.kornjacom onda smanjim zahvat na 3x30 , kada ne moze 5.kornjacom onda ide 3. zec ,ali onda zahvat ide u zavisnosti od snage koju raspolaze recimo 3x35 cm tako da brzinu kompenzujem zahvatom i obrnuto. Za najteze uslove imam 4. sporu brzinu u kojoj na 2200 obrtaja idem 7 km/h . Orao sam neko lagano strnjiste zahvatom 3x35 i 8,2 km/h u 5. kornjaci, dubina 28 cm potrosnja 11 l /kj
Nije pored Morave ali kao što sam rekao ima jak napad pirevine i nije radjena sigurno desetak godina.jel ovo pored morave !?
mnogo kaljavo ! pozdrav...
Da se ore mora, nema čekanja samo je problem sa pirevinom zato se i cepa ovako to je u neku sporu brzinu orano jer izbacuje plugove, ali samo se mislim dali će kukuruz ultra da uspe to me interesuje i tu njivu radim iz inata jer je niko nije hteo.Zarko. Ja sam jedne godine orao u istim uslovima jednu njivu od 60ari. al nije to-to. Po meni kad se ovako ore bolje je ne orati.
Eh da mi je samo jednom ovakvu njivu i zemlju orati a ne one moje vukojebine.