Jesi li probao da voziš sporije?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemoj da stavljas nikakve tegove i gluposti jer to nije resenje.Ne vidi se na snimku kakvi su raonici,ali 1000% ti je tu problem.Spic raonika mora blago na dole da bude povucen i tad ce plug i u put da se bode ako treba.Kolko god da je tvrdo ako je raonik dobar plug mora u zemlju da ide.Krenuo i ja sa oranjem. Izabrao sam jednu najmanju njivu koju imam da nastelujem plug. Ide fino.
Orao sam sa zetorom 5711 i IMT 756.25
Lepo zaorava slamu koja uopste nije sklanjana iz njive tj kako je kombajn izasao, nisam ulazio niti da razbacujem slamu niti da je palim.
Medjutim, plug nije hteo da ide dublje u zemlju od ovoga sto se vidi. Drug se iznervirao, popeo na plug pozadi i odjednom je plug krenuo dublje da utanja u zemlju. Znaci treba mu opterecenja malo. Imam tegove pa cu mu staviti. Sa drugarom, koji ima oko 70kg, oralo se oko 20-23cm. Ovako bez njega nesto ispod 20cm.
Spustao sam je skroz naravno. Nije ni ovo oranje lose, ali gledam da bude idealno kad vec imam vremena da cackam plug.Na Zetoru ako se stavi toling na najgornju rupu, naj osetljiviji hidraulik, plug izgleda kao da mu visi zadnji kraj .
Dali si probao da skroz pustis polugu/rucku za spustanje i dizanje dok plug ne potone ili ako nece da probas da premestis onaj leptir izmedju sica i rucki za dizanje pustanje na neki drugi polozaj za probu da se iskljuci plivajuca hidraulika jer moguce da se naslanja na topling ...
Definitivno jeste. Pre kada plug naidje na tvrde zemljsite, bukvalno se igrao sa traktorom tj bacao ga levo i desno, a sada je skroz druga prica. Bas na ovom snimku sto je okacio Bobo se to vidi od 2:50-3:10. Kod mene je bilo kao na 3:05-3:10 pre nego sto sam produzio osovinu.Jel uspelo produzavanje osovine?
Mislim da je topling zakacen za drugu rupu od vrha tj nije na onu najvisu, nego na jednu ispod. A nije valjda da plug ne moze svojom tezinom i vucom traktora da ugura crtalo u zemlju? Imam oba crtala, al na to nisam ni pomislio da moze da bude.Rekao bih da sad radi posao kako treba. A taj problem sa ulaskom pluga na dubinu ima i moj zet on ima 4712 i mnogo puta oremo zajedno, jednostavno zetorov hidraulik je takav nedovrsen kao i na rakovici, ursusu....pa se treba snalaziti. Inace zemlja je kisla sabijena je strasno pa je tesko probiti donji sloj ispod 20cm.
Isto pitanje na kojoj rupi je zakacen topling na traktoru?
Probaj podici crtalo vislje jer ako je sabijena zemlja a jeste crtalo neda da plug vise uletu u zemlju.
Znaci postoji sansa da je jednim delom i crtalo prblem.. neverovatno. A ja kupio oba da bi oranje bilo lakseJa sam poskidao oba crtala na plugu da bi moglo da se radi. Tvrdo je i s njima nista ne mogu da uradim.
Marko do raonika ti je 100%,ono oranje sto sam okacio... E tu sam ja orao sa fergusonom i jednobraznim koji na raoniku ima izvucen vrh,pored njive je prolazio cale sa 560 i 756 ali raonici obicni samoostreci i nije plug mogao da udje na dubinu na koju je isao jednobrazni jer je dole bio bas jak pluzni djon. Napravio jedan krug i dobrovoljno otisao cale,udje on bez problema na 20-25cm,ali preko 25 gde je bio pluzni djon nema sanse.