Oranje

Danas orao kukuruzište.Muke koje samo traktor i ja znamo.Jeste da je zemlja lošije klase ali ovako teško od kad pamtim nije išlo.

Ljudi i ja sam slomio onu stvar na kuruzistu gde sam brao u klipu sa jednorednim beracom sacuvaj boze
To je sabijeno ni repiste nije takvo bilo

na slici se ne vidi zbog velike mase odozgo,ali tragovi u vrsidbi kukuruza su negde duboki po 30tak cm...a negde u tragu nadolazi voda...oranje?teeeesko skoro.
2946xyp.jpg

Kod mene se oralo na dva tocka, bilo je povuci potegni sa imt 539, digne se prednji kraj cim stanes na kvacilo trakor tresne od zemlju, punih 4 sata 30 ari.... Dace bog sledece godine veci traktor, i bolje oranje... Popodne sam posejao grasak i apach :)

Ja na jednoj njivi imam jos 0.5kj suncokreta neskinutog, stoji voda, pre 7 dana smo bili da oremo onaj deo njive gde je skinut suncokret i 2 puta se zaglavili:zli:

Trudim se da budem realan.Kad se troši 12l/kj ja napišem ali kažem i kad je katastrofa i kad ide skoro 20l/kj kao danas.Sutra treba da orem kukuruzište koje je brano beračem po jako mokrom.Ne smem ni da zamislim šta me čeka.

Ratko , ovakvu kombinaciju još nosam vidio , mora da je jaaako teško ??

Poceo sam sa trobraznim vogelom na 3*45 i odmah digao zadnju brazdu,plug se toliko uvijao da se se bojao da nepukne pa sam zakacio ovaj da i ako pukne nije tolika steta.Kom mene je zemlja i ovako jako teska ali ovo je strasno............

bojcetic potrosnja neznam kolika je,sigurno je velika,u normalnim godinama sa trobraznim plugom mi je oko 20l/kj

Ljudi koju parcelu sam uzeo u zakup!!!!!!!!!!!! Rus i 2x35 nema sanse da dostignu neku dubinu!!!!!!!!! Odustao sam probacu po mrazu...

Evo pocelo i kod mene da se ore za zita. Vozac juce otisao sa plugom i patio se ko niko. Nije mogao nastelovati plug kako treba, no on i tata su danas nariktali plugove i kaze traktor peva. Ore se veoma lako. Jrna parcela nije orana nekoliko godinai kaze a ide lepo

Ja sam danas poceo jednu parcelu koja mi je uz put pa mi napravili magistralu po njoj ,u strnjistu t40 i plug 756 vecinom prva a negde je moralo i 3x u rezervoar nesmem ni da pogledam do sutra posto je njiva od 1hektara a kreno sam sa35litara u oranje!

ja danas otisao da orem repiste ja u svom zivotu nisam lakse uzoro repiste kao danas islo ekstra potrosnja 11 litara kombinacija r 65 i imt 756

Krenuo i ja sa oranjem. Izabrao sam jednu najmanju njivu koju imam da nastelujem plug. Ide fino.
Orao sam sa zetorom 5711 i IMT 756.25
Lepo zaorava slamu koja uopste nije sklanjana iz njive tj kako je kombajn izasao, nisam ulazio niti da razbacujem slamu niti da je palim.
Medjutim, plug nije hteo da ide dublje u zemlju od ovoga sto se vidi. Drug se iznervirao, popeo na plug pozadi i odjednom je plug krenuo dublje da utanja u zemlju. Znaci treba mu opterecenja malo. Imam tegove pa cu mu staviti. Sa drugarom, koji ima oko 70kg, oralo se oko 20-23cm. Ovako bez njega nesto ispod 20cm.

Nazad
Vrh