Ja bi još nešto dodao na izlaganje kolege Bubu, kolega Kiraj je sam rekao da je zemlja gruberisana što znači i da je ostala rastresita i nesabijena te je otpor zemlje manji, e sad trag od traktora tojest pogonski točak usled sile pritiska na zemlju vrši pritisak na zemljište i sabija ga na dole i dolazi do smanjenja zapremine zemljiša usled zbijenosti i time se dobija veći otpor zemlje na prvom plužnom telu i manja zapremina zemlje u odnosu na drugo i treće plužno telo koje imaju konstantno rastresitiju zemlju i zapreminski više, nadam se da ste me razumeli šta sam hteo da kažem, to je neko moje zapažanje, možda i grešim, da dodam da će nas ova pojava neravnog oranja pratiti tokom zimskog oranja ponaročito na sojištima, suncukretištima, kukuruzištima ovršenim kombajom pošto će gde god je trag od kombaja prošao tu će zemlja biti zbijenija i veći otpor i time će izbačaj zemlje sa daske biti različit usled otpora i samim time će biti neravnina, sa tim se netreba puno opterećivati a ta pojava će najviše biti izražena kod 3 i više braznih plugova. Malo udavih.