U Subotu 13. septembra sam krenuo sa oranjem jedine njive koju imam, 1 jutro, prethodne sedmice sam izvezao par prikolica stajnjaka na nju, a na njivi je u proleće bila posejana lucerka, ali su je kiše, voda, a na kraju i miševi (glavni razlog) uništili do kraja, tako da sam bio primoran da njivu prvo isprskam totalom, 5 l po jutru, usledilo je đubrenje i na kraju, duboko oranje.
Uspeo sam da postignem odličnu (po meni, za ovu vrstu zemljišta) dubinu oranja, 30 cm, plug OLT Alkar 1A iz 1972. godine, bez kopirnog točka, a traktor VladimirecT25A1 iz 1974, ispostavilo se, dobitna kombinacija, dubina je svuda približno jednaka, i uz breg i niz breg a i na ravnom, što se i vidi iz priloženih fotografija...
[/IMG]
Svaka cast kolega na oranju!!!! Mogli bi da ti zavide mnogi iz mego sela sa jacim traktorima i sa plugovima 3-4 brazde a nisu ni priblizno toj dubini i tako lepom oranju!!! Jos jednom odlicno oranje i samo napred...
Jos nisi nasao tocak da kupis za plug??? Potrazicu ti ja ako mogu da nadjem orginal,a za prepravku ako hoces imam sad da ti dam... :osmeh: