Malisa M
Član
Odmah posle setve psenice od 01.11
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jedini način da se larve plamenca suzbiju je da se kukuruzovina istarupira. Paljenjem stabljika spolja izgori, a unutra ostaju neoštećene larve. Seći na 5 cm i nema da brigaš.Paljenje je zabranila neka bolesna i potkupljena glava koja verovatno nema veze sa poljoprivredom! Sve mi to smrdi i liči da hemijske kuće imaju debelog udela u tom zakonu. Svih tih bolesti i štetočina nije bilo dok se palilo, a sad prskamo žito 3 puta, a ove godine smo počeli i kukuruz od plamenca. NArednih godina će roda biti obavezna za prskanje.
Neznam za koje si ti djubrenje mislio i kad,a ja sam mislio na jesenje djubrenje i setvu koja prva dolazi a ne na prolecno djubrenje i setvu 2024god.Jel ti čitaš šta pišeš.Da izostavimo đubrivo?Pa šta onda da "jede" usev?To što preostane od trave?Puno đubrenje a herbicide udri po travi.
Kad planirate da počnete zimsko?
Koje zakorovljene njive ti sanjas?Ti izgleda ništa nisi mislio pa si napisao šta si napisao.I za jesen važi sve što sam napisao.Posejati pšenicu na zakorovljenu njivu pa još ne baciti đubrivo je ravno ludosti.Na zakorovljene njive naprotiv treba više nađubriti da pšenica ne bude gladna usled trošenja hrane od strane korova.
Neka dođe ovaj Claas kod mene u Širajku ili Otoku da vidimo koliko će brazda otkinuti.
jasam mislio posle vrsaja soje, sto ce izgleda biti sredinom do kraja Novembra, jer je kasno posejano. Na koju dubinu preporucujete da se ore? Njive su III klasa zemljista.Kad planirate da počnete zimsko?