mindjušar
Član
Jel fazon u brzini,ili u čemu???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Paljenje je zabranila neka bolesna i potkupljena glava koja verovatno nema veze sa poljoprivredom! Sve mi to smrdi i liči da hemijske kuće imaju debelog udela u tom zakonu. Svih tih bolesti i štetočina nije bilo dok se palilo, a sad prskamo žito 3 puta, a ove godine smo počeli i kukuruz od plamenca. NArednih godina će roda biti obavezna za prskanje.
Ja sam 2012 balirao i onda 2x tanjirao i sejao a ako ti je dobar tarup na kombajnu samo ga spusti nize i mislim da ces moci da istanjiras i da sejes. A to sto pisete da su palili ostatke i pre 100 godine to je tacno ali ne zaboravite da su pre 100 godina svi imali stoku i bacali stajnjak i tako obnavljali zemlju a danas ljudi vecinom samo vestak bacaju...Kad smo kod palenja. Da li neko.pali kukuruzovinu, pa istanjira i poseje psenicu? Bez oranja?
Ja tako radim prvo sunce grabljama odbacim,popalim pa onda vestak,tanjiranje i setva!I valjalo bi povaljati posle setve!Kad smo kod palenja. Da li neko.pali kukuruzovinu, pa istanjira i poseje psenicu? Bez oranja?