kombajner
Član
Prelepog li kraja, kao i oranje...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel ovo imt 754? Plug je odlicno nastelovan. Svaka cast na oranju. Ovaj plug ima malo rastojanje izmedju glava, a opet slazes brazde tako da su sve jednake.Јучерашње орање.
Bobo, bili su tu i oni koji su pazljivo slusali o tome sto si pricao. Zahvaljujuci tebi, ja sam trazio i nasao plug IMT 754A kad i kad sam ja pricao o 754 plugu... Bubu ima kverneland glave na 757 ali po mom misljenju ne dolaze do izrazaja kao na maloj rami. I ja da sam ranije znao da se moze naci 754 u dobrom stanju ne bih davao 1000€ za nov plug. Ali gledano s druge strane sad i 539 ore s 2x12" kao od sale
Samo jos dodaj pero na vrh daske da obara brazdu i nece da se vidi ni travka..................
Oranje od prije neki dan. Radi se o lucerištu starom 6 ili 7 godina. Lucerka je već bila dozrela za oranje ali sam mislio da skinem jedan otkos no nažalost maslačak je u potpunosti uništio i ono malo lucerke što je ostalo tako da smo odlučili da sve zaoremo. Najbolja solucija bila bi da se masa prvo samljena malčerom ali nemam isti tako da je moralo ovako. Zemljište je bilo strašno utabano a odozgo je klizavo zbog maslačka no uzoralo se. Što se snimka tiče, ne obračajte pažnju na nešto nižu brzinu, rekao sam ocu da ide sporije dok snimam a crtalo nije bilo u funkciji jer sam ga zimus skidao a potom samo provizorno stavio i nisam imao ključ da ga podesim tako da je samo bezveze mlatilo. Nakon oranja uslijedio je jedan prolaz spremačem kako bi ga koliko-toliko poravnao a potom smo potanjirali (2 prolaza) sa IMT 539 i OLT X20 tanjiračom i potom opet jednom spremačem i sjetva je išla bez problema.
Evo i snimak tanjiranja i kako je to sve izgledalo nakon dva prolaza.