Oranje

@IMT 577 DV

Lepo ti je oranje, dal je Kverneland 3x12" ili 14", nisam nige pročitao koji je zahvat??

I daj mi reci koje je godište 577 DV, ovakvu kabinu još nisam viđao niti na jednom modelu???
Plug je 3x14''
A kabina je rucne izrade (covek iz Smederevske palanke ih pravi) naknadno ubacena, sam kupio bez kabine za nekim rol barom ima slika u delu Cestitke za ponove.

Mirmag kojom brzinom ovo ores ??

Kazem, ore svako kako hoce. u ravnim krajevima je to lako gdje je sve zemljiste jednako ali ne razumijem o kojoj vucnoj sili pricate kad meni po brdima oranje s tockom ne predstavlja problem...

Svatko neka radi kako misli da je bolje. Previse prasine se diza oko obicnog tocka na plugu ;):ppozdrav:

Mahom 4 sporom, a ima i parcela gde sam isao 1 brzom. Ali jesenas sam najvise parcela za oranje imao sa takvim tipom zemljista gde nije moglo 1 brzom, osim ako ne namestim na dubinu 20 cm i manje.

Montoya kao sto sam napisao u nekom od prethodnih postova ja nemam puno zemlje tako da mi nije problem da orem 2 km/h sporije.
Bubu jel si isao nekad 5 sporom sa DV-om ??

Dabome da ima veze sa vučno silom , al pogotovo kod manjih traktora i kraćih plugova , kod velikih . težih traktora i dužih plugova pravilinije je rasteretiti toplink na račun točka.
Nagradno pitanje : zašto se za istu željenu dubinu oranja sa obrtačem točak postavlja dosta niže nego na ravnjaku ? (možda i nije tako , al mislim da jeste )

Mislis da tezina gornjih radnih tjela utjece na vece propadanje braznog tocka u zemlju? To samo u jaaaako mekanim uvjetima. U normalnim uvjetima oranja, to je po meni neprimjetna razlika...

Eventualno ko ima gumeni tocak, ne znam kako bi se on ponasao.

Nekad je bolje ostaviti tako,izgori odozgo od sunca,nekako se spekne odozgo pa neisparava vlaga,lakse se ore od npr diranog,tipa tanjiranja,gruberisanja...izmedju se poliva totalom.Malko se promenila klima.

Nazad
Vrh