Oranje

Ma sve je to super,plug odlicno zaorava nego ovaj kukuruz stoji uspravno...pa da je svemirski brod moralo bi da se vidi bar malo! Vidim tablice LB(lebane),verovatno neka zadruga prodata pa ih mnogo ne interesuje, ali je nalepnica za ragistraciju pobedila!

Ta da.Samo ga odneseš do njive i otkačiš na uvratini da ga njiva dobro ošacuje,sama se uzore od muke jer je tu Kverneland.

Bas me zanima kako bi plugovi koje vi koristite zaorali kukuruzovinu kao u ovom slucaju ne tarupiranu i bez pomagala u vidu deflektora i predpluznjaka? Jeste li pokusali nekada? Ja jesam, i sa Kvernelandom i sa Vogelom i sa 757..

ebiga sad se zezate,plug je dobar može on to puno bolje da odradi nego što je na snimku,ponavljam
samo da je bolje podešen

- - - - - - - - - -

Bubu
tu predpljužnjaci kad ih namestiš ima da zaoru nijedne šarovke da nema gore

ovo je Zmaj 142 ovršao,nema tarup pa vidiš i sam koliko predplužnjaci znače
2gv0sxx.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

Kiraj me pretekao
još bolje slike i još bolji dokaz
:ppozdrav:

Obojici svaka cast :bravo:Svojevremeno moj matori trebao da zaore rucno obran kukuruz 1kj poceo on kad ono ostaje jako napolju i gusi,dodje on kuci uzme ogroman brodski lanac veze ga za rukavce prednjih tockova i proba ljudi moji kako se to zaoralo za ne verovati kao da ima predpluznjake imt560 i plug 756.

морам показати матором, да и ми здјеламо нешт ослично.

како се ово носи у транспорту?

Kod nas u kombinatu što su imali nosili su ih do njive na prednjoj hidraulici..... imam negde i sliku ali nemogu da je nađem.... Sećam se da je bio plav... verovatno Lemken...

- - - - - - - - - -

Obojici svaka cast :bravo:Svojevremeno moj matori trebao da zaore rucno obran kukuruz 1kj poceo on kad ono ostaje jako napolju i gusi,dodje on kuci uzme ogroman brodski lanac veze ga za rukavce prednjih tockova i proba ljudi moji kako se to zaoralo za ne verovati kao da ima predpluznjake imt560 i plug 756.

Ja sam pre tri godine zaoravao postrni kukuruz, izgledalo je jako slično kao na Kiraj-evoj slici.... 533 i OLT Alkar su to sve spakovali kako treba bez pomagala u vidu pretplužnjaka ili tako koječega.... šteta što to onda nisam slikao....

Митјоо

Имам предњу хидраулику на трактору, могла би се паметно исктористити у ту сврху. Да служи за пренос пакера ваљка или како год да се зове....

хвала на идеји...

Mi ranije kad smo brali rucno kukuruz,nagnam drljacu na koju stranu orem,i kada nakrenes pod 45 stepeni,zaorala lepo,vrlo malo viri.Dugo godina smo tako radili.

oranje od jesenas, drugu pomagao a i da t40 malo obnovi gradivo, poslednje 4 godine od kad imam rusa samo bastu ore..:)
Inace snimao sam da pokazem kolegi da i on ima GPS..:)

Nazad
Vrh