dragan.kovacev
Član
Kod nas sve poorano, mozda sam video 2 njive da nisu, verujem da je i kod vas tako
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Tog komentara nebi ni bilo da nije bilo Vase arogancije...zato prestanite da idete u i zadrzite takve glupe izjave za sebe..
Prestanite sa off topikom da ne bi bilo kartona.
Reci nam šta bi ti se desilo sem što bi se naplako par meseci ???Znaš šta bi se meni sada desilo da kojim slučajem nisam uzorao?Mogao bih da sedim u Nivi,gledam njivu i plačem do proleća.
Ova prva slika je oranje naseg clana @Bobo pre koju godinu dok jos nije imao brenuEvo malo oranja,slike su sa neta. Mada bi ova mogla i za nikad ovako:
544145_563277447081555_1598442467_n.jpg1424390_562788637130436_798885579_n.jpg
Zadnju uslužnu parcelu sam orao dva dana pre ovih kiša i snega.U svakoj i maloj dolji sam morao da poplićujem jer se traktor jednostavno zaustavljao i ukopavao.Zemlja je takva da jako teško propušta vodu.Jednostavno je nekako zadržava u tom površinsklom sloju i pravi zemlju muljevitom.Veruj da na plugu koji je orao 8 dana neće da klizi zemlja sa daski kad se uđe u pojedine njive.To bi ličilo na sve sem na oranje.Zato ja na osnovu nekog iskustva sve strnjike orem krajem augusta ili početkom septembra kada sam rasterećen poslom.Kukuruzišta orem odmah nakon skidanja kukuruza kako me ne bi dočekalo ovakvo vreme.Ko ima mnogo za oranje ,a slaba mehanizacija, i nije čudo da dočeka ovo vreme.Jave se i neki problemi pa se malo odloži.Ali pored ovakve jeseni ko nije uzorao ,a nije imao prethodne probleme,je lenj čovek i bolje da se poljoprivredom ne bavi.Reci nam šta bi ti se desilo sem što bi se naplako par meseci ???