Oranje

Casar odlicna potrosnja za dzokija .Koliko je trosio ovih godina u proseku ?? Kad ga poteras u stanju je da potrosi more ,ali dok ga teras sa lakom nogom na gasu i umereno zna malo da potrosi. Doduse nisam radio sa ovim manjim .

Pa on mu dao po gasu, preko 2000 ortaja, nisam uspeo da vidim koja je KM, los je snimak.

- - - - - - - - - -

Moze da se racuna kojiko je KS potrebno po standard brazdi(35cm) al za svako zemljiste zasebno, nema standarda zbog raznih tipova zemlje, kod nas je dovoljno 30ks za 1 standard brazdu, tj. 560&757 idu u 1brzu solidno, dok 577&757 u prvu moze i 40cm dubine samo sto nemoze toliko da ide plug duboko :osmeh: 25-27cm ide drugom brzom isto solidno...
tako da 577 treba zahvat po brazdi 40-45 da bi isao nesmetano 1brza.

PKB, moze se tako gledati samo sto si ti pogresno protumacio. Ja sam pitao konkretno Ratka jer me interesuje koliko taj Masej trosi posto kum hoce da pazari takav traktor.

ima svasta jedan moj drug je juce orao sa svojim mccormikom 150 2010.god trakor i zaribao mu u brazdi.treci klip je zaribo i pokrivio ventile.nema vise od 2000 r/c.ja godisnje sa svojim djubretom nemogu vise od 1,5 kj da podjubrim pa onda dokupim.a bubu mora imati 30 krava.

ove godine sam sa svojim staljnjakom nađjubrio 8 jutara i prodo sam 20 prikolica ,stim da je ostalo još 3-4,a sa tećnim nađubrim bar 5 jutara godišnje

Koliko ti Masej trosi na sat ili za koliko uzores jutro zemlje pa cemo sami izracunati?

Nikad necu razumeti ljude koji tvrde potrebnu snagu po pluznom telu. Jel to sad treba da znaci da za recimo Vogela kojeg sam vukao na 3x30cm zahvatu i za onu moju bedeviju od pluga koji ima zahvat 3x45cm treba 120 konja???
Oko 40 minuta mi treba za kj,plug 3*45,brzina 9 km/h,4 spora Hi.Po satu neznam koliko,rezervoar je 220 litara napunio na pumpi i pooro sam 10 kj pa ponovo sipao do vrha,stalo 195 l,5 racunam na transport a ostalo u oranju.njive blizu

Bogme Ratko, onda Masej mnogo trosi na sat spram svoje snage. Ili mu sipas lose gorivo pa je to razlog. Drugar je u Rujkana 1221 sipao ED na Avia pumpi pa mu je trosio nenormalno puno, kada je presao na druga nama dostupna goriva, potrosnja se drasticno smanjila na nekih 13l po kj normalnog oranja na dubini 26-27cm.

10kj potrosio 195l dizela jel to tacno?
Moj traktor trosi nevraca u rezervoar kao neki turski traktori............

- - - - - - - - - -

Bogme Ratko, onda Masej mnogo trosi na sat spram svoje snage. Ili mu sipas lose gorivo pa je to razlog. Drugar je u Rujkana 1221 sipao ED na Avia pumpi pa mu je trosio nenormalno puno, kada je presao na druga nama dostupna goriva, potrosnja se drasticno smanjila na nekih 13l po kj normalnog oranja na dubini 26-27cm.

Problem je u plugu jer nemam manji zahvat pa moram da ga teram u velike obrtaje,na 1800 obrtaja mnogo manje trosi ali je zemlja teska pa nemoze.Plug mi je zahvata 45 i 50

Na ovom snimku se vidi pred kraj koliko hvata

Po snimku ne deluje da hvata toliko. Moj plug je 3x45 ali je namesten da hvata tacno 2 reda tj. 140cm Ima gde sam orao i 5km/h jer je zemlja bila katastrofa utabana po vlaznom ali opet sam trosio plafon 2l po kj vise nego na redovnoj zemlji. Ispada da tvoj Masej trosi preko 25l na sat sto je jako mnogo za tu snagu. U ovo sto sam ja sipao i mogu da potvrdim 577 8 litara na sat na punom opterecenju, Claas 12 litara na sat. Trosio mi je 15 litara na sat samo prvih 200 sati dok sam koristio Nisovu ED 2011. godine. Sada sipam iskljucivo obicnu naftu.

Nazad
Vrh