Oranje

Kod mene baš i nema brda, nagiba, padina ali pojedinci se trude da ih stvore...
Pa brazde do komšije im već ovako izgledaju,

E... sad šta će tu da rodi... ajde videćemo dogodine.

Nesto manje od 10kj uzorao sam 2r 4b, kad predjem nekih 1700-1800 obrtaja, bas ima gadan zvuk, pa sam terao na 1600, tu je podnosljivo.
mnogo lepsi zvuk ima u trecem rangu.

Ја сам ове године највише користио другу брзину у трећем рангу. На само пар њива сам ишао трећом брзином у трећем рангу. Захват плуга 160.

Некако ми се чини да је ваша земља лакша за обраду, а видим да вучеш само 3 бразде. Је л' планираш да узмеш други, већи, плуг?

Nesto manje od 10kj uzorao sam 2r 4b, kad predjem nekih 1700-1800 obrtaja, bas ima gadan zvuk, pa sam terao na 1600, tu je podnosljivo.
mnogo lepsi zvuk ima u trecem rangu.

neznam,vidim da svi kukate na neko pistanje,meni nista nepisti i sasvim lepo radi menjac bez buke kao i u trecem rangu,teram ga na oko 2000 obrtaja oko 8.2-8.5kmh sa 4x35,u 3r3b mu je vec tesko sa tim plugom a u 2b3r mi je sporo,tako da mu taman dodje 4b2r za sada dok nedodje drugi plug

Gledam neki dan jedan ore sa Vladimircem i dvobraznim plogom(prosecno teska zemlja za moj atar) ja par stotina metara dalje probao sa fergusonom i dvobraznim pa sam odustao,jedva navuce na 20cm a to za mene nije zimsko oranje i odem kuci.

Nazad
Vrh