Oranje

Ja sam u subotu, nedelju i danas uradio 32 kj, jos 5-6 dana i gotovo. Na drugoj slici moje komsije na visem stupnju razvoja.
20131110110828.jpg
20131111091946.jpg

Dusane dobro ti cepas sa tri brazde 10-11kj dnevno, na kojem ti je zahvatu plug? lepo slozeno oranje!

- - - - - - - - - -

Od ove godine Almex u Kozjackom ataru jos 600+ha, Agrozivova ne resena zemlja, 4-5god radila 2 nasa velikasa i cika Mica rekao dosta :off_topic:

Dragane, meni se cini da moze I bolje, ali ja ne umem da nastelujem, ima nejednakog oranja, a I vidi se sastav, video sam par oranja, izgledaju tako dobro da bi moglo da se seje odmah, zahvat je 3 x 40 cm.

Naravno da moze, al treba biti picajzla pa stalno stelovati jer se svaka parcela za nijansu drugacije ore.

- - - - - - - - - -

Da, sto je problem kad se vidi sastav? pa nije razor napravljen pa da je problem!

kod mene isto poceo oranje, prvo tanjranje pa oranje evo slike...na Fendt-u fali jedinica kod obrtometra meni se ova brzina najvise svidja A i potrosnja.....

fnykp0130.jpg
[/IMG]

fnykp0132.jpg
[/IMG]

fnykp0133.jpg
[/IMG]

ne nije nego L-angsam (sporo) 4. obrtaj oko 1750, nekih 8.5 km/h .....

sad sam racunao dubina 25-27 cm, dosta lako se oralo jer pola suncokret a ostalo pogazeni kukuruz,sa nepunih 150 litara 11.h jutara pravih u rezervoar mi ostalo ca. 60 litara jos a nisam napunio skroz do cepa sutra punim do cepa pa Ti uvece javim kako sam prosao. Hvala na pitanju, Cekam tvoja iskustva

Dragane, meni se cini da moze I bolje, ali ja ne umem da nastelujem, ima nejednakog oranja, a I vidi se sastav, video sam par oranja, izgledaju tako dobro da bi moglo da se seje odmah, zahvat je 3 x 40 cm.
Odlično je Dule,to što se na obrtaču poznaje nije ništa strašno I kod mene se malo poznaje ali vise mislim da je odsjaj zemlje jel je bačena na istu stranu iz dva različita pravca. Nisam video da je neko radio obrtačem a da se ne poznaje ta "odsjaj". Veruj bolje 100 puta nego kada vidim da na njivu od 3 kj uđe 4 različita traktora sa 3 različita pluga ( 2x IMT ,1 VN,1 nepoznat) pa 4 različite noge na gasu I 4 različite dubine pa da vidiš oranje ko nemirno more. Umesto da odu na 4 različite parcele pa da to oranje liči na nešto ovako bože sačuvaj. To je inače bila moda ove jeseni kod nas u ataru. Prošle godine sam pomagao drugaru on sa leopardom ja sa VN I ma koliko dobro oba slažu brazdu kada su zajedno izgleda oranje lose.

Oranje radim oko 1500-1700 obr uglavnom , al o tome smo više puta pisali , neko ovako neko onako , isto ko zatvaranje brazde.

Inače ovde palo juče oko 40l , pa danas još desetak , a kako se zemlja ovde sporo suši od nastavka oranja zasad ništa.

Nazad
Vrh