Oranje

diklofen

лепо сам написао да му фали још једна глава, јер смо мислили да неће моћи да вуче четири на неким њивама..али виде смо да смо погрешили...за следећу годину добија и четврту главу...

- - - - - - - - - -

Galicije ubaci snimak nepaljenog kukuruza .

ово је једино што сам снимао у орању ове сезоне, јер су то две најмање њиве које имам од 3/4 кј...те смо попалили, остале су биле прво тањиране, па онда оране...

neqv.jpg

I lalo jel Vogel vise po tvom ukusu. Danas sam imao problema sa mojim u kukuruz kada uhvati srednja brazda baš po sredini gde je izbacio kombajn hoće malo perške da vire,nije strašno ali je ružno.Inače na branom kukuruzu ne možeš ni prepoznat da je bio kukuruz.
Sa Vogelom sam prezadovoljan, bar bio prosle godine, ove jos nisam orao. Moj 1221 najmanje trosi u oranju - 0 lit.:haha:

BLR 1221 rezervoar 135 l poorem 7,5-8 kj imam do kuće tako već treći dan,koliko ostane u rezervoarom ne znam,možda bih imao još za pola kj ili 1 kj ali ne rizikujem takav sam raspored napravio da mi je 8 kj plafon na istu stranu. Danas sam orao u Cicijevom ataru I mogu reći da se ore ko sam đavo. Jako teško u kukuruzištu košen pre 5-6 dana. U soji ide bolje.

Зар он не би требао да буде као 1221.3, а код овог модела је резервоар од 160 литара.

@Kombajner kojom oreš, ja orem oltom 3x12" prvom brzom, radne brzine mi se nesviđaju za oranje 4. radna je brža od prve brze, a 3. sporija, s tim da u nekoj ljutoj zemlji ce vjerovatno se koristiti treća ?!

Prva crni zec... kad mislis na radne brzine verovatno mislis na belog zeca? Inace nikad ne koristim beli zec zbog toga sto ne valja za menjac. Sa prvom nemam nikakvih problema nikada a i ide jako lepo bez cimanja i zapinjanja, kada je extra lako teram ga i drugom crni zec al prebacuje preko brazdi zemlju zbog brzine...

Nije mi jasno zašto ne valja, pričo sam s majstorom koji je održavo te traktore po bivšim pikovima i on kaže ne mora bit to sam i ja čuo kad je sve ispravno i valja, mora ići u tome, a drugo je kaže sada što večina tih traktora je odradila svoj radni vjek i mjenjač je otvaran a kvalitetnih djelova nema tj. nije dobro odrađena termička obrada, i zbog toga dolazi do popuštanja, a isto se može desit i u crnom zecu nema pravila, s tim da i u tom mjenjaču ima stvari koje su odrađene glupo, kod mene su se uglavnom pojele ogrlice i oni sitni zubići po meni je to glupost kakav je to zub ko mali nokat vremenom se mora pojest kakav god da je materijal ali eto, neko kaže ovako neko onako, ja isto orem 1. brzom, 2. sam probo al mi se ne sviđa ne lići oranje kako treba a nije ni traktoru baš bajno godine su mu !

i ja imam torpeda 90 06.vidim da orete 1 crni zec i kazete da je 4 radna (beli zec) brza 0d 1 crni zec a treca radna je sporija od prve.kako kad je kod mene 3 radna brza od prve brzohodne a 4 radna brza od 2 brzohodnea 2 radna malosporija od 1 brzohodne (crni zec)?kako to da dva ista traktora imaju razlicite brzine?

@ratarhr snop brzina belog zeca ne ide direktno vec preko prenosa dok je kod crnog zeca razlika sto ide direktno... tako da ce pre da strada u belom zecu nego u crnom...
@milosluxer verovatno je neko nesto brljao po tom menjacu sta mislis o tome? jer i kod mene je 4. beli zec brza od 1. a sporija od 2. crni zec!

kod mene nije tako.ne znam moj torpedo je adriatic 1989 godiste.da nije razlika u konusno tanjirastom 8-39 i 9-38, a?!ne moze niko da brlja nesto zna se koji supcanik mora i moze da ide i gde!

Danas isao da izorem neku Detelinu i bogami odustao sam!!!! Izvaljuje se sva bela tehnika,previse se osusilo... NAjbolje ide u strnjistima,suncokretistima,pa u kukuruzovini....

Nazad
Vrh