Oranje

Ako je zahvat pluga 4x35,na normalnu duž (kod nas 380m) trebao bi ići 10 km/h i da se na uzglavnicama nezadržavaš više od 1min,da uzoreš 1kj za 30min,a uvratine pride,ali pošto je kako znam kod vas neverovatno leka zemlja,mislim da je izvodljivo

evo kolega je to izracunao jos na 274strani...
ako se za jedno juto treba potrositi 2h vremena da se uzore, znaci da je sve ukupna sposobnost vozaca, traktora i stanje zemljista takvo kakvo je, i nije zameriti...
a kad neko napise da moze uzorati za 35min/jutro, onda je riba velika...

onaj kejs je uzorao 321ha za 24h, pa sta sad trebamo biti ljubomorni :haha:

covek je izracunao dobro i nemoj da ga prozivas nego kako za 35min to mi nije jasno po racunici nemoze al izgleda da ipak moze ili mozda nemoze nego neko samo prica da moze a ustvari ipak nemoze
Imas snimljen ceo krug koji traje 7 min x 5 takvih krugova ti je 1 lanac i koje vreme dobijas?
Uzgred stvarno mi nije jasno sta radite kad nekima treba vise od 1h sa trobraznim plugom da pooru 1kj?:sta:

Riba ko riba. Ja sam ovih 5Ha. skarabudžio za 4 .5 h.Plug vata celi levi točak ostaje možda jedan prst od crtala do ripne.Brzinu neznam .Dubinu neznam ,al znam da je išlo ko nikad.:bravo:
2jfkep3.jpg

Ne nego mi oremo unazad pa zato to i uradimo za krace vreme,ovaj forum je postao predmet ismejavanja,ja od danas ne postavljam niti jednu sliku niti video snimak prepustam to iskusnijim kolegama koji znaju da oranje treba da traje satima po jutru a kad neko spominje nesto drugacije odmah ide pljuvanje,hvala vam na druzenju i dovidenja....

::jako_besan::::jako_besan::orao 40 ari 4sata,ubih se ko siroce,20 litara nafte potrosih,jbg zemlja 4 klasa,ledina,nije orano godinama,560 treca spora,2x35cm olt oko 4kmh brzina:sta:

Imas snimljen ceo krug koji traje 7 min x 5 takvih krugova ti je 1 lanac i koje vreme dobijas?
Uzgred stvarno mi nije jasno sta radite kad nekima treba vise od 1h sa trobraznim plugom da pooru 1kj?:sta:

tako je dragane, ovde su zamenjene teze!
terba ih pitati sta se toliko vrzmaju, sta neoru brze malo, em ce manje nafte potrositi, em lepse slozeno oranje, vise slobodnog vremena za zene-i decu, sve bolje:osmeh:

Nazad
Vrh