Oranje

sa mocanjem al u flasu od hellou soka da se ne izlazi

Jedan član je napisao da traktor nije stajao čak ni onda kada su trebale da se obave fiziološke potrebe.Sve se obavljalo u hodu da se ne dangubi sa vremenom.

Bice tu ko u kolubari dnevno i 25 sati rada.Ja ne mogu ni bez pluga tako brzo da orem,kolega cici vam je napisao koliko je vremena potrebno kod nas, pa svratite malo sa svim tim vasim zecovima i rusovima ukljucite stoperice i pribelezite vremena.Mogu vam reci oranje ove godine ide skoro fenomenalno.

nemoj misliti da te zezam stvarno me interesuje racunica zato sto je tvoje vreme sasvim realno
Pa vidi ovo je realno ali teoriski, na 1 kj ima 20 redova (na 70cm) što znači da je sa zahvatom od 140cm potrebno 10 prohoda, ako je dužina recimo 400m,
rezultat glasi, 10x400=4000 ili 4km
znači ako je brzina oranja 4 km onda jutro gotovo za 60min, a kod mene je brzina 8km/ što dođe duplo onda bi jedno jutro trebao da uzorem za 30min,
Eto ti jednostavno i tačan rezultat, +doračunaj vreme okretanja i oranje popreko i kretanje u rikverc,

Da se i ja umešam u ovu temu sa jednim fazonom...

Ore čovek njivu sa IMT-ovim traktorom i sa nekim plugom u prvoj brzini, a oranje lepo složeno, čista brazda, solidna dubina, jednom rečju milina za videti. Naiđe neki čovek oduševi se kako ovaj orač lepo ore pa ga zaustavi i pita: izvinite dali Vi vozite i drugom ??? (misleći na uslužno oranje)
A orač mu odgovara: Makakvi, otkad sam ga kupio vozim samo prvom !!!:osmeh:

Zemlja od zemlje se razlikuje nekad ko da si na drugoj planeti . Eto ja i komšija orali juče jednu moju njivu sojište . Po većini dužine malo fali da praši , a 50m pri kraju blato da voda pršti ispod brazde , zamislite 558 kad je izoravao jarak na kraju zaglavio totalno , nasjeo u blato da sam ga morao izvlačiti lancom .

sve orac do oraca,pa kad orete kad ste po ceo dan na forumu.dal vi opste i orete?a kod zena?to niko ne pita i tamo treba

bezec, IMT757/2 dok sam imao taj plug 4 zec kad je tvrdo a 6 kornjača kad je mekše a dubina 25-30cm. Da dodam 2000 obrtaja uvek.

kristi koja dubina?

26-28 cm tu je negde bila,a sto se tice svih tih zeceva i sve vecih riba slobodno dodjite dok jos ima da se ore i uverite se i sami a uostalom sto bih se i pravdao ja orem svoje njive za to vreme a ne vase kojima je to tako tesko da poverujete..Evo i par slika..
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

A evo i danasnje zanimacije:
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Pa vidi ovo je realno ali teoriski, na 1 kj ima 20 redova (na 70cm) što znači da je sa zahvatom od 140cm potrebno 10 prohoda, ako je dužina recimo 400m,
rezultat glasi, 10x400=4000 ili 4km
znači ako je brzina oranja 4 km onda jutro gotovo za 60min, a kod mene je brzina 8km/ što dođe duplo onda bi jedno jutro trebao da uzorem za 30min,
Eto ti jednostavno i tačan rezultat, +doračunaj vreme okretanja i oranje popreko i kretanje u rikverc,
znaci ovi sto oru za 35min ili ne idu u rikverc ili idu 16km na sat

covek je izracunao dobro i nemoj da ga prozivas nego kako za 35min to mi nije jasno po racunici nemoze al izgleda da ipak moze ili mozda nemoze nego neko samo prica da moze a ustvari ipak nemoze

Nazad
Vrh