Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
nemoj misliti da te zezam stvarno me interesuje racunica zato sto je tvoje vreme sasvim realnoNije tu samo brzina u pitanju, mora se uzeti u obzir i utrošeno vreme na okretanju, neću da računam sigurno, ako neko ima volje nek izracuna i postavi dobijene vrednosti
Neko ce u raspravi reci,,ma ti ores kao ovi sa foruma,,Daj Bože da jednom upecam toliku ribu da nemoram više lagati-kako bi se prevelo za oranje?
Daj Bože da jednom segnem u pravi traktor da orem sa pravim plugom da nemoram više lagati - sva sreća pa ja samo orem toliko da nezaboravim gradivoNeko ce u raspravi reci,,ma ti ores kao ovi sa foruma,,
Pa vidi ovo je realno ali teoriski, na 1 kj ima 20 redova (na 70cm) što znači da je sa zahvatom od 140cm potrebno 10 prohoda, ako je dužina recimo 400m,nemoj misliti da te zezam stvarno me interesuje racunica zato sto je tvoje vreme sasvim realno
Rus u oranju samo "pedal to the metal" bez mnogo milosti i filozofije!U prevodu gas-patos
Lepše prede i rus na 1900 obrtaja,a i manje troši ako ima lufta do patosa
bezec, IMT757/2 dok sam imao taj plug 4 zec kad je tvrdo a 6 kornjača kad je mekše a dubina 25-30cm. Da dodam 2000 obrtaja uvek.
kristi koja dubina?
znaci ovi sto oru za 35min ili ne idu u rikverc ili idu 16km na satPa vidi ovo je realno ali teoriski, na 1 kj ima 20 redova (na 70cm) što znači da je sa zahvatom od 140cm potrebno 10 prohoda, ako je dužina recimo 400m,
rezultat glasi, 10x400=4000 ili 4km
znači ako je brzina oranja 4 km onda jutro gotovo za 60min, a kod mene je brzina 8km/ što dođe duplo onda bi jedno jutro trebao da uzorem za 30min,
Eto ti jednostavno i tačan rezultat, +doračunaj vreme okretanja i oranje popreko i kretanje u rikverc,
znaci ovi sto oru za 35min ili ne idu u rikverc ili idu 16km na sat
Ma sto bi se i tu trudili to je bar lako izdati u arendu.;,govorim u svoje ime da seneko nebi naso uvredjen.sve orac do oraca,pa kad orete kad ste po ceo dan na forumu.dal vi opste i orete?a kod zena?to niko ne pita i tamo treba