zzivica
Član
evo pada kisa i sutra nejdem na oranje plan se pokvario
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa šo se nisi javio,bilo moje i šogorovo preko 30 jutara.hm, meni je dujko iz ilandje obecao 10kj sojine slame i neko odneo pre mene...
p.s tako ti je to, ja ostao bez slame, a ti se mucis da je zaoravas )
PIsao sam već na temi o plugovima, trenutno nemam drugi plug, samo dva ravnjaka 2x10 i jedan obrtač 2x10, veliki obrtač 2x12" sam prodao jer me umalo ubio kada je pao na mene. Do sledeće sezone ću nabaviti neki plug, domaći ili strani, sa 2x14" i to obavezno. Situacija je sad takva kakva je, nek ovu sezonu nekako izguraju.
@DDragan
Orali smo na ovoj ravnoj njivi sa drugom brzom ali ovdje je orao otac u prvoj jer se tek "navikavao" na traktor, tek se učimo da radimo sa njim. Traktoru je i u drugoj sasvim lako vuče ali nisam smio da radim u trećoj jer me strah za plug, u dubini je suvo a plug je nježan preko mjere, on je po meni predvidjen za traktore od maks. 50 konja.
- - - - - - - - - -
Ne može nikako, plug je jednostavno premali za ovaj traktor.
Razbi zagonetku!Šta ti je to brckavo?
Sta ti je KVALITETNA,LAKA zemlja...kod nas se podrije,zatim se za mesec dana istanjira,pa se preore,i opet ni blizu ovom prizoru...koje su daske na vogelu Spajki?@Spajki
A u brate kakva zemlja. Pa ovde i bez oranja mora da rodi.
Ma blato,sta moze drugo da bude na povrsini..Šta ti je to brckavo?
Opušteno Vlado, šalim se malo, cenim kreativnost bivšeg kolege...Ma blato,sta moze drugo da bude na povrsini..