oldtimer
Član
Ove godine sam imao malo vise vremena, volje, i para, pa sam orao poprilicno skolski. Kod oranja na slog s pravilnim otvaranjem brazde na sredini, a kod oranja na razor sa zatvaranjem razora na sredini. Njive mi nikad nisu bile ravnije ( osim jedne ). I mogu reci da dosta brze oranje ide. Jedan dan sam otisao i otvorio sve njive tacno na sredini, i onda tek krenuo da orem. Sva izoravanja su pala tacno na pravac, nije bilo bespotrebnog ispravljanja, i praznog hoda.
Ali ono sto mi je zanimljivo je jedan cica, stariji, koji me je zaustavio, da me pita "Sta ti izmisljavas"!? Pogleda stroga kao da sam krenuo da menjam crkvene dogme. Kad sam mu objasnio da to zatvaranje/otvaranje ne kosta vise od 2 l D2/njivi, i da ne treba vise od 15 minuta, kaze cica "E, samo smo cekali tebe mangupa da nas ucis! Ovako se kod nas (sa razorom, i neuzoranom sredinom) ore vec 100 godina, i ti si sad nas'o da se izigravas"
Ali ono sto mi je zanimljivo je jedan cica, stariji, koji me je zaustavio, da me pita "Sta ti izmisljavas"!? Pogleda stroga kao da sam krenuo da menjam crkvene dogme. Kad sam mu objasnio da to zatvaranje/otvaranje ne kosta vise od 2 l D2/njivi, i da ne treba vise od 15 minuta, kaze cica "E, samo smo cekali tebe mangupa da nas ucis! Ovako se kod nas (sa razorom, i neuzoranom sredinom) ore vec 100 godina, i ti si sad nas'o da se izigravas"