Oranje

Znam al ne može nikako da se udesi. Mnogo mali zahvat za ovaj traktor (ovo je 2x10" plug) i nema teorije da ga udesim da ore kako treba. Cijeli dan sam pokušavao i ne ide

Aj da i ja nesto kazem povodom oranja.Strnjike sam orao pre ove velike kise islo je dosta lako i lepo se uzoralo.Kukuruziste i suncokretiste sam ostavio dok god ne padne kise.Posle kise kad smo otisli ja i tata ja sam orao jednu njivu,a on drugu.Ova moja je strasno tesko isla i bilo je suvih busa.Danas sam orao drugu njivu sto je tata zapoceo islo je bas lako .Posle smo otisli na suncokretiste, kad i tamo je islo super, isto kao predhodnih godina.
Sve u svemi nije lose

Poslednja izmena:
Ajmo malo školski...da se podsetimo korak po korak kako ide organizacija oranja :osmeh:
21e17w8.jpg

33e3pxe.jpg

2sab7r4.jpg

15geb9v.jpg

2ues415.jpg

da.. To je plitka čeona brazda..tj. trebala je da bude , mestimično je dublje otišlo. kada izlazim iz brazde meni uopšte ne predstavlja problem.

Suština je da bude uzorano na istu dubinu od prve čeone brazde do druge. Kada oreš uvratine onda se tačno vidi gde je bila čeona brazda tako da je cela parcela jednako uzorana .

To je tačno Mindjušar, ali se uvek desi da pre ili kasnije spustiš plug pa ili moraš da povećaš širinu uvratina kad završavaš ili ako spustiš ranije ima da izletiš iz kabine kad oreš uvratinu...sve ima svoje prednosti i mane. Na ovaj način kad orem uvratinu ne iskačem iz kabine...što bi svakako bilo veće zlo nego preći preko ove brazde. Čeona brazda se izvlači na 1/3 dubine oranja, ovde je greškom otišla za nijansu dublje . Uostalom to je samo slika pa verovatno izgleda veće nego što jeste. Ali meni stvarno ne predstavlja problem, ionako usporavam pre nego što izadjem iz brazde.

Nazad
Vrh