Peet
Član
Dosta lakse se oralo pre ove zadnje kise ali nije nista strasno. Danas sam orao neke parcele u KO Jermenovci. Stvarno se ne vide traktori na oranju, valjda misle da je suvise mekano a ono skoro da je suvo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam ovde najgori izgleda.
MOMO@Zar može Regent" 40 cm. Ipak je to respektabilna dubina.Ili imaš nešto drugo.
Neću da kudim nikoga posebno ali jedno vreme već nekupujem svugde jedno 2-3 firme za koje znam da su provereni UVOZNICI i imaju kvalitet ali kolika je tu razlika u ceni i nije mnogo više čak u poređenju sa "lošijima koji su svugde zastupljeni" ovi uvozni su dostajeftiniji.Taj stari raonik je kupljen pre 4 godine kada su kupljeni svi raonici za plug ali sam negde zakačio i slomio mu vrh pa sam rešio da na njegovo mesto namestim nov.Međutim taj novi raonik iako od istog proizvođača nije ni blizu ovima kupljenim pre 4 godine.Ovi i dan danas imaju odličan samooštreći sloj a novi nije izdržao ni jednu sezonu oranja da bi se mogao porediti sa ostalim raonicima.Isti slučaj i sa raonicima na pretplužnjacima novi namešteni prošle godine i prvog dana se svi savili.Poslati na reklamaciju oni ih uradili i ove godine ajde što su se pokrivili nego na svakom otpao vrh kao da se okrunio.Toliko o kvalitetu proizvoda iz Čantavira.Mogao sam se kleti u njih pre nekoliko godina ali sada uopšte nemam lepe reči i za mene su završili.
Toga se i mi drzimo, samo originale kupujemo od kad smo se uverili u ''kvalitet'' male privrede.Neću da kudim nikoga posebno ali jedno vreme već nekupujem svugde jedno 2-3 firme za koje znam da su provereni UVOZNICI i imaju kvalitet ali kolika je tu razlika u ceni i nije mnogo više čak u poređenju sa "lošijima koji su svugde zastupljeni" ovi uvozni su dostajeftiniji.
Nocas smo opet imali 5 litara kise pa sam izasao na oranje tek poslepodne. Od 2h do pola osam sam uradio 13 KJ. Vlage ima dovoljno i ore se besprekorno. Doduse orem malo laksu zemlju ali zahvat ne smanjujem sa 50 cm i ovako mi je brzina 9 - 9.5 km/h. Izmerena dubina je 23 cm ( namerno ne orem dublje jer je donji sloj razbijen prosle godine sa podrivacem ). Nisam ni planirao da orem ove podrivane parcele ali smo imali dosta kise u zadnje vreme i zemlja je previse mokra za gruberisanje.
nekoliko danasnjih slika, bice i video snimaka kada ih uploadujem