Ipak ako plug ima točak traktor vuče lakše i do 30%
Ja baš i nemam takvo iskustvo. Dok nisam kupio rusa godinama sam orao sa IMT558+757.20. Još dok je i ćale pokojni radio nikad nije moglo pliće orati od oko 22-23cm iako kvadrante za plivajući hod postavim u najvišu tačku. U međuvremenu ćale umre, a ja nabavim original IMT-ov točak i nabacim ga na plug. Ma napatio sam se ko zlotvor ali plug i dalje nije hteo pliće bez obzira što je točak na njemu (doduše bilo je za nijansu pliće). Na kraju sam zvao majstora za hidrauliku i zaključili da mi kvadranti na traktoru nisu podešeni na određenu "kilažu" jer traktor nije hteo čak ni da kipuje . Posle štelovanja mogao sam i plitko (ljuštenje) orati bez oslanjanja točka.
Na kraju probao sam da orem na zadatu dubinu samo sa točkom-išlo je prilično teško
samo sa plivajućim hodom-standardno srednje lako
u kombinaciji točak+hidraulik- standardno srednje lako ili za nijansu lakše ali nikako 30% lakše.
Opet da ponovim to je moje iskustvo i mišljenje jer to mi se odlično pokazalo i sa rusom. Prebacim ga na regulaciju pozicije+točak na plugu i možeš orati bez prednje vuče.
To je moje mišljenje ali ako neko ima bolje i praktičnije rešenje vrlo rado prihvatam !