Oranje

upaljacom izgleda ,salim se kod mene se lepo ore na 20cm i nije uopste ugazeno nigde

Kum je išao da proba.Nakislo je celih 4 prsta ili 10-ak cm.Ide do 15 dubine a čim zabode plug izvaljuje gromade.Obustava do daljnjeg.

Kod mene neki oru, ide jedva do 20cm, boje se da se ne okiša pa neće moći nikako da se ore kad bude blato. Maloprije sam isao da gledam oranje, dvojica oru parcelu do parcele, jedna rakovica 65 i ursus 355, ide nekako al nema to veze sa zimskim oranjem. Kiše nema sigurno u narednih 7 dana, tako da je i kod mene sve na čekanju. Kako je krenulo, sve više sumnjam da će se orati tek od sredine novembra.

Kod mene ide fino do 25 cm uzorao sam 4 ha i posijao jecam ostalo jos 1.7 ha danas cu zavrsiti, jos samo jedan dan da pada ne treba vise taman ce da nakisne za zimskog oranja.

Poslednja izmena:
Orao sam ovu parcelu.
P5040121.JPG

Ovaj deo što je usejan suncokret je tvrd ,ne mogu ni da opišem kako.Čim prodje taj deo, plug i traktor se preporode.Gde je bila pšenica ide koko hoćeš ali zato ovaj deo do 15 cm podnošljivo .Ako se slučajno zabode vadi neke čudne "kockaste grudve".
Proletos je tu bilo jezero
P3270013.JPG

ja sam danas izorao 18kj milina ide na 30cm samo u ritskoj zemlji ide malo teze i hoce da vadi grudve ali dobro je dolazi uskoro decembar nece jos maj nadam se da cu za jos jedno 7 dana da zavrsim pa posle do marta odmor:osmeh:

Ja danas pokusao deteliniste da razorem.Iako je padala kisa zadnjih 7 dana,nije imalo sanse da se uzore.Gromade katastrofa velike,traktor jedva radio_Odustali smo posle dve brazde.

Nazad
Vrh