Zrenjaninac
Član
Odg: Oranje....
Ali jedino da uletišsa gruberom kad dođe Claas
Ali jedino da uletišsa gruberom kad dođe Claas
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A bice i luftiranja..oldtimer je napisao(la):J.... ti sve,ostah bez nafte...sreca,imam da cackam poljoinfo dok ne stigne nafta...
MOMOSARIC je napisao(la):Kojom to brzinom oreš? (jel to mf3080)
da te utesim,imam i ja nekih 3~4kj,koja cu da tanjram i posejem suncokret.diklofen je napisao(la):Prvo bih zamolio urednike i moderatore da ovo premeste gde mu je mesto ukoliko ovde smeta.
Mene interesuje šta predlažete da se odradi sa njivom koja nije mogla biti uzorana i verovatno neće moći biti uzorana u februaru pa možda čak i do polovine marta.Naravno zavisi od vremena ,a ne od mene.Pod pitanjem mislim vredi li to kasnije i orati ili ići na neku kombinaciju tanjiranje -setvospremač pa setva.I šta bi se moglo sejati na tako pripremljenu zemlju sa najmanjim gubicima na prinos.
Tu si u potpunosti u pravu,svaka cast.MOMOSARIC je napisao(la):@Diklofen , sve bih se složio s tobom i tim predavačima osim da se tanjiranjem ne stvara plužni djon, stvara se itekako i to na manjoj dubini ,odnosno na dubini obrade . I prve godine tanjiranja se zemlja dosta ubija , a ako se samo tanjira više godina onda je katastrofa. Većina nas tanjira dali po oranju ili bez oranja ali tanjirače su nužno zlo i priključak koji dugoročno najviše mijenja strkturu zemlje. Mislim da je bolja kombinacija tanjiranje pa podrivanje i to podrivačem sa što užim tijelima samo da ide dovoljno duboko i na manjem razmaku.